Wpis z mikrobloga

Autko od rozowego :)
Ostatnio zaczela mi sie sypac Renault Megane 2 i najblizsze wydatki (zrobienie hamulcow/tarcz na tyle / drzwi (zamek itp) / rozrzad/reczny) powoduja, ze kwota jest dosc duza. Dlatego chyba lepiej bedzie zakupic cos "nowego".
I teraz pytanie do znawcow - jest cos fajnego w kwocie 10-15k co by malo palilo i nadawalo sie od miasta? Czyli dojazdy do pracy :) pewnie sam z niego bede tez korzystal, na sporadyczne wypady, gdyz nowego auta (mojego) nie zostawie na tydzien pod chmurka
Sam zrobilem rozeznanie i chyba fajna opcja wydaje sie :
Chevrolet Spark w LPG
Citroen C1
Hyundai i10/i20

#samochody
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adam-molik: 1. Co do auta, czy na pewno nie wyjdzie lepiej włożyć te 2-3k i naprawić swoje? Zależy w jakim ogólnym stanie jest ten samochód, z używką nigdy nie wiesz co kupisz, a tu raczej wiecie co macie.
2. Nie rozumiem tej części o zostawianiu pod chmurką, w sensie masz nową furę, ale wolisz wyjeżdżać starą, bo boisz się zostawić nową gdzie? Skoro przez okres wyjazdu i tak będzie stała.
  • Odpowiedz
@adam-molik: A, ogarniam. Nie wiem czemu chciałbyś zostawiać auto w centrum katowic przy drodze jak są klawe parkingi do takich celów przy lotniskach, ale nieistotne. Zatarłbym się jakbym się tak musiał zastanawiać xD
  • Odpowiedz
@adam-molik: zajebiste polskie myślenie :D typowe eksploatacyjne rzeczy - 'zaczęła się sypać' xDDDDD

zmianę oleju też traktujesz jako awarię i powód do sprzedaży auta :D ?
  • Odpowiedz
@amath: Chyba jestem frajerem bo wymieniłem niedawno tylne hamulce, a auto planuje sprzedać za jakiś czas ( ͡° ʖ̯ ͡°) Do tego wysprzęglik za kilkaset zł też wymieniłem bo padł. Ehh

@adam-molik: Hamulce, rozrząd czy zawieszenie to normalna eksploatacja. Jak nie robisz na bieżąco to wtedy ci rośnie kwota do zapłacenia na raz.
  • Odpowiedz