Wpis z mikrobloga

Robi mi się smutno od wszechobecnej nienawiści, zarozumiałości i radykalnych poglądów jakie są na Wykopie ( ͡° ʖ̯ ͡°) . Chyba nie ma tutaj normalnych ludzi o nie skrzywionych charakterach od nadmiaru Internetu, polityki czy nienawiści.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kichol: Ja też czasami bym tak chciał, ale jak się zastanowić to z każdej perspektywy te podziały są nieuniknione. Przykład - chcesz zrobić zakupy w niedziele ale nie możesz bo ktoś inny chce by był zakaz. Ten temat można olać i po prostu ustąpić, ale są tematy w których się po prostu nie da i ludzie idą na noże, bo z ich perspektywy ludzie znajdujący się po przeciwnej stronie po
  • Odpowiedz
@Another_One: Nie da się w wyjątkowych przypadkach. Nie są to na pewno: wola kobiet do wybierania mężczyzn jakich chcą, chęć do posiadania potomstwa, dowolna orientacja seksualna, patriotyzm. Użytkownicy tutaj chyba w czym się da idą "na noże" mimo że sytuacja tego nie wymaga. Może inaczej nie potrafią?
  • Odpowiedz
@Another_One: A przytoczony przez Ciebie przykład niedziel jest dobry. Ja się z nim nie zgadzam ale nie motywuje mnie to do tego aby obrażać katolików za ich wiarę i sprowadzanie ich przez to do idiotów, kretynów prymitywów. Wszak wiem że są zwolennicy tego przepisu wśród osób niewierzących, jak i są przeciwnicy wśród wierzących. Da się bez nienawiści. Trzeba lobbować aby przepis był zmieniony (jeśli większość tak chce) a nie obrzucać
  • Odpowiedz