Mojego ojca zabrać do tego muzeum, ale by się wtedy odpalił patrząc jak on regularnie nap^%dala że go komuna zniszczyła bo inni byli przy korycie a on nie, to taka podróż mogłaby być dla niego szokiem, zostałby w kaftanie wyprowadzony po k$rwicy
@Mescuda: To może i prawda, że go zgnoiła, ale wypadałoby zapytać dlaczego w takim razie nie pitnął za granicę. To wbrew pozorom nie było tak dramatycznie trudne.
Zadałem kiedyś to pytanie mojemu ojcu, bo był we Francji w delegacji kiedy miałem dwa lata (1982 rok)... "A bo, wicie-rozumiecie...". Sam chyba do końca nie wiedział dlaczego.
@piotr-piotrus rozmawiałem z nim o tym wiele razy, co ciekawe on miał szanse uciec i to nie w ciemno, miał propozycje przez całe życie od swoich kumpli fachowców z budowlanki, a to do Norwegi, a to do Niemiec, jeszcze nie tak dawno dostał zaproszenie do Urugwaju od starego kumpla, żeby tam uczył ich jak jakieś domki budować coś takiego, nigdy niezdecydowany zawsze za stary na to, za duże ryzyko ... kocmoluch
@Mescuda: Praktycznie każda polska wieś to taki komunistyczny skansen. Nie trzeba jechać do Pragi wystarczy wysadzić nos kilkadziesiąt kilometrów poza wojewódzkie
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
patrząc jak on regularnie nap^%dala że go komuna zniszczyła bo inni byli przy korycie a on nie, to taka podróż mogłaby być dla niego szokiem, zostałby w kaftanie wyprowadzony po k$rwicy
#przegryw
Zadałem kiedyś to pytanie mojemu ojcu, bo był we Francji w delegacji kiedy miałem dwa lata (1982 rok)... "A bo, wicie-rozumiecie...". Sam chyba do końca nie wiedział dlaczego.
i to nie w ciemno, miał propozycje przez całe życie od swoich kumpli fachowców z budowlanki, a to do Norwegi, a to do Niemiec, jeszcze nie tak dawno dostał zaproszenie do Urugwaju od starego kumpla, żeby tam uczył ich jak jakieś domki budować coś takiego, nigdy niezdecydowany
zawsze za stary na to, za duże ryzyko ... kocmoluch
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora