Wpis z mikrobloga

@wykopowy_brukselek zakwas żytni. Ale mało aktywny. Na początku był słabo prowadzony (nie przeze mnie) i słabo rósł. Po wyjściu z lodówki i dopiero po drugim karmieniu zaczął trochę rosnąć. Generalnie miałem parę błędów. Za krótki czas wyrastania, zakwas za krótko trzymany uczą szybko poszedł do lodówki do fermentacji. Ale pierwsze koty za płoty, czlowiek uczy się na błędach. Najlepiej swoich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@klimatyzator: może musisz poczekać parę razy, i próbować piec te chlebki żytnie co się wylewa do foremki po prostu, a im starszy zakwas tym lepszy. Lepiej byś znalazł kogoś kto ma starszy zakwas i od niego wziać. Wyprodukowanie dobrego zakwasu samemu to dużo czasu musi minąć.