Wpis z mikrobloga

Mirki, jaka ładowarka w zestawie z 4x AA #baterie do zastosowania tylko z padem do #xboxone ? Interesują mnie rozwiązania budżetowe, ale w miarę trzymające, także nie polecajcie samej ładowarki za 100 zł, bo i tak do niczego innego mi nie posłuży ;) #technologia #konsole

Czy jakaś tania konstrukcja typu ze zdjęcia będzie wystarczająca? Mam jakąś 10-letnią ładowarkę Eneloopa, ale ładuje do pełna w 18 godzin, więc chciałbym coś, co nie będzie wymagało zostawienia na noc.
Biebrzanski_Ghul - Mirki, jaka ładowarka w zestawie z 4x AA #baterie do zastosowania ...

źródło: comment_1581518714ZSKyoQpSnGBJtT4SWNylZP.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Biebrzanski_Ghul: skoro ładuje długo to znaczy, że ładuje małym prądem, a to zdrowo dla baterii. Dzięki temu dłużej posłużą.
Jeśli jednak chcesz koniecznie zmienić ładowarkę to myślę, że ta ze zdjęcia będzie ok. Pytanie tylko jak szybko ona ładuje. Żeby nie okazało się, że wydasz na nią pieniądze, a będzie tak samo.
Osobiście korzystam z takiej: LiitoKalla Lii 202 i ma ona wybór między ładowaniem 0.5A i 1A. Ładuję tylko
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Biebrzanski_Ghul: czas ładowania jest zależny od pojemności samych akumulatorków. Sam mam obecnie tanią ładowarkę od Varta, akumulatorki 2100mAh I jest ok, ładuje je od momentu gdy pad się wyłączy I ładuje o 1-2 godziny krócej niż podaje tabelka żeby nie ładować ich na 100% Po naładowaniu trzymają kilka dni bez wibracji (nie lubię i zawsze wyłączam)
Zdjęcie z tabelką ile czasu trzeba ładować akumulatory o różnych pojemnościach.
sodomek - @Biebrzanski_Ghul: czas ładowania jest zależny od pojemności samych akumula...

źródło: comment_1581595006qRMDHYtqdIFjDxPXQmAEBa.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz