Wpis z mikrobloga

yo mirasy, po sesji chciałbym zacząć swoją przygodę z rolkami i zastanawiam się jaki model kupić.
Raczej od razu będę celował w te do freeride niżeli do fitnesu, tak aby jeszcze mi służyły, po tym jak nauczę się jeździć.
Te raczej wydają się spoko, bo solidna firma, a 5 stówek chyba jest normalną ceną za gites rolki.
Czy może znajdzie się coś solidnego w niższej cenie?
Doradźcie :)
#rolki
  • 11
  • Odpowiedz
@kostniczka: też się trochę boję pierwszego kontaktu po tak długim czasie, ale napaliłem się na ten sport do tego stopnia że jestem skłonny zapisać się do klubu na jakieś lekcje, aby wymiatać.
  • Odpowiedz
@MasnyDzik ten model nie jest wart 500 zł. To jest kapeć, więc na freeride się nie nadaje. Łożyska nie mają aż takiego znaczenia na start, abec5 styknie. But musiałbyś mieć sztywny, nawet Oxelo będą lepsze niż ten model.
Edit. Chociaż z opisu wynika że może to być sztywny but, sprawdziłbym go jednak na żywo. Jak to go sport to bym nie ufał opisowi
  • Odpowiedz
@MasnyDzik: ja byłam na dwóch godzinnych lekcjach i coś tam to dało, poza tym trochę próbowałam poza lekcjami, ale nie mogę się pozbyć strachu przed prędkością i pochylaniem się.

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kostniczka: to sie nie pochylaj tylko przykucnij. Poczujesz sie duzo satbilniej i pewniej. A pozatym to duzo czasu spedzaj na rolkach. Oczywiscie jesli faktycznie chcesz sie nauczyc jezdzic. I pamietaj ze pogoda nie jest przeszkoda o ile jest sucho, nie ma piasku czy zbyt mocno nie wieje (ʘʘ)

@MasnyDzik: a tobie miras polecam wrotkarski targ na fb, bo w tym budzecie to fajne uzywki wyrwiesz.
  • Odpowiedz
@MasnyDzik: Jestem na podobnym etapie. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli jakieś większe miasto - to polecam pójść do jakiegoś sklepu z rolkami i przymierzyć kilka sztuk. Ja początkowo chciałem kupić rolki za 200 - 300zł, ale już widzę, że wyląduję w przedziale 500-600.
Najważniejsze to przymierzyć rolki i dać się "poprowadzić" w wyborze ludziom w sklepie. Oni powiedzą/pomogą dobrze założyć but, żeby odpowiednio leżał i rozwieją wątpliwości odnośnie rozmiaru.
Z
  • Odpowiedz