Wpis z mikrobloga

Siema, za jakieś 7/9msc wyjeżdżam z polski. Potrzebuje na czas do wyjazdu samochodu. Bardzo fajnie wyglądają oferty leasingu długoterminowego, lecz tam najkrótszy czas najmu to 24/36msc. Chciałbym coś „względnie” nowego. Zależy mi na najmie gdyż nie chce bawić się w późniejsza sprzedaż a do tego nie mam obecnie większej gotówki pod ręka. Posiadam DG.
Normalny wynajem auta za fajnie nie wyglada bo wychodzi ~100 PLN dziennie za samochód który kopary nie urywa ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Wiecie może co będzie najlepsza drogą do obrania z takimi wymaganiami? Kwota nie jest istotna, chodzi mi bardzie o to gdzie i jak ogarnąć to by procentowo wyszło najtaniej.
Dzięki
#motoryzacja #leasing #najem #samochody
  • 7
  • Odpowiedz
@polnapol132: Wypożyczalnia aut ¯\_(ツ)_/¯ Jak podpiszesz na kilka miesięcy do przodu to stawka jest niższa. Ja wynajmowałem Focusa, 105KM, w sedanie, 2018 rok, jako 1 osoba, więc auto absolutnie nowe z salonu w LPG. Klasa premium to nie była, ale sam fakt że auto nowe, i jeszcze w LPG, więc tanie w eksploatacji. Wychodziło mi 2000zł brutto miesięcznie, wiem że potem cena skoczyła do 2300zł brutto. Z wypożyczalni, której brałem:

Ford
  • Odpowiedz
@OptiFinance: Nie wiem jak mozna chcieć na np. 10 miesiecy wypozyczyc samochod za 2k/mc. Za 20000 to mozna sobie zarabisty samochod kupic i miec go na wlasnosc:) Albo sprzedac i byc z kasą do przodu
  • Odpowiedz
@looongier: 20k w 10 miesięcy, jeżdżę autem o wartości 80k, nie płacę za ubezpieczenie +/- 3k, nie martwię się jego sprzedażą tylko zdaje z dnia na dzień. Nie robię serwisów. Długoterminowo oczywiście to raczej nie ma sensu, swoich klientów też składam ku leasingowi, a nie najmie, ale są tacy, którzy nie chcą się bawić w sprzedaż auta, odpowiedzialności z rękojmi itd. Co kto lubi ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@OptiFinance @KutangKlan :
Dzięki za odpowiedzi. Znalazłem firmę która obsługuje ten 12-miesięczny leasing w Hyundai, czyli master1. Maja wiele samochodów na 12-miesięczny „abonament” po niezłych cenach. Zleciłem sporządzenie dokładnej umowy i kalkulacji na jeden z nich. Zobaczymy.
Macie może coś do powiedzenia nt. Tej firmy?
  • Odpowiedz
@polnapol132 tak. Master1 należy do grupy masterlease która została przejęta przez PKO. Mieli problemy operacyjne, teraz natomiast podobno wychodzą na prostą, ale niestety opinia jaka sobie ta firma zrobiła jest nie do naprawienia. Uważałabym i brałbym wszystko na piśmie :) nie wiedziałem że nadal działają z hyundaiem, długi czas program był zawieszony, pomimo że strona działala. O ile firma nie jest godna polecenia o tyle produkt abonamentu to coś wspanialego!
  • Odpowiedz