Aktywne Wpisy
Stgx +180
Anacron +58
Słowo na niedzielę.
Odra wraca, bo foliarze, wróć, paranoicy (bo to poprawna nazwa tego schorzenia) nie zaszczepili swoich dzieci i niestety jest ich więcej niż 5% w naszym społeczeństwie. Ci sami ludzie jednak jednocześnie jeżdżą samochodem, mimo że prawdopodobieństwo śmierci wtedy w wypadku samochodowym jest kilkadziesiąt tysięcy razy większe niż ryzyko powikłań po zaszczepieniu (dowolną szczepionką) i wynosi z tego co pamiętam 1 do 120. Ba wychodzą z domu i chodzą po
Odra wraca, bo foliarze, wróć, paranoicy (bo to poprawna nazwa tego schorzenia) nie zaszczepili swoich dzieci i niestety jest ich więcej niż 5% w naszym społeczeństwie. Ci sami ludzie jednak jednocześnie jeżdżą samochodem, mimo że prawdopodobieństwo śmierci wtedy w wypadku samochodowym jest kilkadziesiąt tysięcy razy większe niż ryzyko powikłań po zaszczepieniu (dowolną szczepionką) i wynosi z tego co pamiętam 1 do 120. Ba wychodzą z domu i chodzą po
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
b) Naucz się rozwiązywać krzyżówki jolki
c) Przygotuj jakąś egzotyczną potrawę, opisz składniki, sposób przyrządzania, zrób zdjęcia efektu końcowego.
---------
Cóż, nigdy nie byłem wielkim fanem krzyżówek - ot, raz na jakiś czas rozwiązałem jedną dla zabicia czasu. Zawsze jednak unikałem jolek. Spowodowane to było moją niechęcią do wkurzania się podczas wykonywania przyjemnych rzeczy - a taki rodzaj krzyżówek zawsze był dla mnie frustrujący.
Ale wyzwanie to wyzwanie - trzeba je podjąć.
Pierwsze próby nie były zbyt udane. Zrozumiałem, że rozwiązywanie jolek na czuja nie pomoże mi zakończyć zadania z pozytywnym rezultatem. Postanowiłem podejść do tego sposobem, który prezentuję poniżej:
1. Policz, ile liter mają poszczególne pola w krzyżówce, wypisz ich ilość;
2. Odgadnij hasła. Obok napisz, ile mają liter i ile haseł o danej długości pozostało;
3. Wpisz hasła do krzyżówki;
4. W trakcie wpisywania lub po wpisaniu wszystkich - spróbuj odgadnąć brakujące;
5. Jeżeli nie masz już więcej pomysłów - spróbuj odgadnąć hasło krzyżówki. Odgadnięte litery pozwolą ci odgadnąć pozostałe słowa.
Voila! - udało się rozwiązać jolkę! Jako potwierdzenie dołączam zdjęcie. Miłej zabawy!
PS Czy może macie pomysł na ostatnie hasło? Podpowiedź to "grymaśnik, maruda".
#mirkowyzwanie