Wpis z mikrobloga

Dostałem wizę do Kanady w ramach programu IEC. Przy przekraczaniu granicy obowiązkowe jest posiadanie dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie calego okresu pobytu (w moim przypadku jest to jeden rok). Jakie firmy polecacie? Wykupujecie ubezpieczenie obejmujące tylko cele turystyczne czy też pracę? Czy ktoś z Mirków miał może wykupioną na taką "imprezę" Kartę Planeta ? Jeśli tak to który pakiet ?

#kiciochpyta #ubezpieczrnia #kanada #canada #iec
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bandurek: tez lece na IEC i tez mysle o ubezpieczeniu, ale wiem, ze planeta mlodych posiada ubezpieczenie na rok, ale jednorazowy pobyt ma byc pol roku, wiec po pol roku przestanie cie obowiazywac, wiec... slabo, a ubezpieczenie musisz miec, bo jesli nie bedziesz mial/bedizesz mial na mniej, to urzednik imigracyjny wlepi ci tyle pobytu, na ile jest wazne ubezpieczenie :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bandurek: miałem planetę i przeszła bez komentarza. To raczej i tak słabe ubezpieczenie, służy do przekroczenia granicy. Potem powinieneś zawnioskować o nadanie nr ubezpieczenia które Ci przysługuje od kochanej Kanady ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@nocnyfilm no właśnie to ubezpieczenie jest trochę bez sensu no bo i tak później trzeba w Kanadzie wyrobić tą ich kartę zdrowia. No ale wymagany jest papier na lotnisku.

@dziend0bry wiem, że planeta jest na 180 dni i później trzeba wrócić ale ponoć urzednicy nie zwracają na to uwagi bo w papierach i na karcie ważność i tak jest wbite rok. Znasz przypadek żeby komus wbili krotszy pobyt bo miał
  • Odpowiedz