@jacieniemog28: Może i trole a może i nie. Mam paru znajomych wśród sąsiadów i w rodzinie, którzy myślą, że to za kasę z mafii vatowskich jest 500+ więc to absolutnie nie musi być trol
@piernikwkropki: Jakby mieli rację nie trzebaby byłoby zapożyczać się na kolejne dziesiątki miliardów i robić najwyższych w historii podwyżek podatków.
Powiedz nam tu proszę z czego twoim zdaniem wypłacane jest 500+. Tak konkretnie. A może twoje doświadczenie z finansami kończy się na kupowaniu gumy do żucia w kiosku? (╭☞σ͜ʖσ)╭☞
Wytłumaczę. Budżet państwa to jeden wielki wór, do którego wpada kasa ze wszystkiego. Akcyza, VAT, PIT itp. Ponieważ ta kasa potem jest rozdzielana na wszystko to stwierdzenie, że 500+ jest finansowane
@ZaplutyKarzelReakcji: przez ostatnie 2-3 lata zmieniły się zasady funkcjonowania finansów publicznych? Politycy zawsze mówili, że wpływy z X pójdą na Y ale to taka figura retoryczna niemająca wiele wspólnego z rzeczywistością.
@chanelzeg: po pierwsze - napisałem "po części". Wyjaśniłem niżej. Po drugie - zarzuć jakieś dane nt potrzeb pożyczkowych państwa. Na razie obracamy się w świecie komunałów.
#ekonomia #heheszki #bekazpisu
Komentarz usunięty przez autora
Nie?
Powiedz nam tu proszę z czego twoim zdaniem wypłacane jest 500+. Tak konkretnie. A może twoje doświadczenie z finansami kończy się na kupowaniu gumy do żucia w kiosku? (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Wytłumaczę. Budżet państwa to jeden wielki wór, do którego wpada kasa ze wszystkiego. Akcyza, VAT, PIT itp. Ponieważ ta kasa potem jest rozdzielana na wszystko to stwierdzenie, że 500+ jest finansowane
Politycy zawsze mówili, że wpływy z X pójdą na Y ale to taka figura retoryczna niemająca wiele wspólnego z rzeczywistością.
Po drugie - zarzuć jakieś dane nt potrzeb pożyczkowych państwa. Na razie obracamy się w świecie komunałów.