Wpis z mikrobloga

@vieniasn: Zdanie, gdzie przed "a" nie ma przecinka i które nie jest zakończone kropką nie musi być smutne.

Ale jeśli w tym zdaniu autor twierdzi, że umie pisać poprawnie i że ma prawdopodobnie iloraz inteligencji wyższy od 122, to już jest smutne, a w zasadzie żenujące. ¯\_(ツ)_/¯

• Odpowiedz
@StaryWedrowiec: Uśmiałbyś się pewnie, gdybym powiedział, że od trzech lat żyję wyłącznie z pisania tekstów po polsku (od niedawna też po angielsku) i zaraz byś walnął uwagę w stylu "jak piszesz tak jak tutaj, to współczuję pracodawcy, ja bym Cię dawno wywalił". xD

Powiedzenie "nie oceniaj książki po okładce" mówi coś Panu, Panie Paździoch?

Masz bordo na portalu dla przegrywów, więc jesteś naczelnym przegrywem, który większość czasu spędza na poprawianiu
  • Odpowiedz
Uśmiałbyś się pewnie, gdybym powiedział, że od trzech lat żyję wyłącznie z pisania tekstów po polsku (od niedawna też po angielsku) i zaraz byś walnął uwagę w stylu "jak piszesz tak jak tutaj, to współczuję pracodawcy, ja bym Cię dawno wywalił". xD

@Hedage: Dlaczego miałbym to robić? Widzę, że umiesz pisać poprawnie.

Ale owszem, jeśli tu, na wykopie, nie stosujesz poprawnej polszczyzny, to jesteś dla mnie debilem. Sorry, stwierdzam fakt.
  • Odpowiedz
Zostawiam Cię ze swoimi przemyśleniami - zarobiłeś notatkę i miejsce na czarnolisto za bycie wyjątkowym sztywniakiem.

@Hedage: Sztywniakiem, bo uważam, że z "internetu" nie należy robić gramatycznego śmietnika?

Ostre słowa, jak na czternastolatkę. ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pdk
  • Odpowiedz
Masz bordo na portalu dla przegrywów, więc jesteś naczelnym przegrywem, który większość czasu spędza na poprawianiu pozycji, bo nie ma życia poza wykopem - tak Cię mogę w skrócie ocenić, stosując Twoją zasadę "jak Cię widzą, tak Cię piszą".

@Hedage: Gdybyś był troszkę mądrzejszy, to byś zrozumiał, że bordo nie daje żadnych korzyści, za to praca daje korzyści - materialne, czyli kasę. Oraz satysfakcję, bo będąc specjalistą w bardzo specjalistycznym zawodzie, każda wygrana z nowym problemem jest satysfakcjonująca. Sam fakt, że ludzie, którzy cię znają, uważają cię za wszechwiedzącego, umiejącego naprawić "wszystko", jest pocieszający. ¯\(ツ)_/¯

Na kasę nie narzekam. Na inteligencję
  • Odpowiedz