Wpis z mikrobloga

• 0
Mirki czy jest tu jakiś spec #programista15k co zna się na flashowaniu firmware / naprawiał kiedyś modem usb. Modem działa bo interfejs dostępny ale żadna karta nie wchodzi i nie chce łączyć. Gdzieś tam wyczytałem że można firmware zflashowac i da się to naprawić. Place 30zl od sztuki (na oko jakieś 200 sztuk) #programowanie #komputery
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaketu: Czy to są modemy z zagranicy? Jaka jest geneza ich nie działania? Jeśli z zagranicy to mogę być ustawione w firmwarze na konkretne częstotliwości pracy, które w PL są nie obsługiwane. Kiedyś modem USB z czeskiego telekomu flashowałem i zaczął działać w PL. Jeśli w tym problem to mogę się podjąć. Mam firmę więc Ci mogę FV wystawić nawet za usługę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@BoKoR e3372 hilink. Kiedyś na jakimś zagranicznym forum znalazłem jakaś taka opcję.
@bacteria - Gmeralem tam w ustawieniach - profile, ustawienia połączeń ale po jakimś czasie po prostu przestaje łączyć i do pudła.

@ddzwon ciężko powiedzieć bo kupowałem na allegro nówki i uzywane, z tyłu mają po rosyjsku coś napisane. Ale jest możliwość że działały dobrze przez miesiąc lub 2 i nagle przestały ? Mogę wysłać Ci np jakieś
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bacteria nie próbowałem, modemy zmieniają tryb na storage przy pomocy usb_modeswitch ale przez wgrywanie firmware nie próbowałem. Podeślij dane na PW też mogę Ci wysłać próbkę :)
  • Odpowiedz
Ale jest możliwość że działały dobrze przez miesiąc lub 2 i nagle przestały ?

@jaketu: To raczej nie. Jesli działały w PL i przestały to zepsute. Jeśli nie działały od początku to jest szansa, że to źle skonfigurowane częstotliwości.
  • Odpowiedz