Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Miałem #kolonoskopia w kwietniu, nikt nic nie mówił na temat #hemoroidy. Ale potem, po paru miesiącach zacząłem odczuwać po wypróżnieniu tak jakby... krecik pukał w taborecik xD Aktualnie mam skierowanie do poradni gastrologicznej na konsultacje, bo mam coś podobnego do zespołu jelita drażliwego. Czy uczucie niepełnego wypróżnenia i towarzyszące przez cały dzień uczucie, że "coś" zostało w odbycie, to możliwe hemoroidy? Młody jestem. Może za wiele sportu nie uprawiam, ale w wieku 21-24 lata mieć hemoroidy to aż nieprawdopodobne. Jak mogę rozpoznać czy mam hemoroidy przerośnięte, czy to po prostu moj odbyt xD Jakieś maści czy tabletki się mogą nadać? Niechby było bez recepty i nie za drogie. #zdrowie #pytanie #lekarz
To żaden bait, młody czlowiek naprawdę nie jest w stanie powiedzieć co jest hemoroidem a co nie.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Nie siedź w domu w ferie i w wakacje](https://st.pl/$xvynkdla)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

OP: @login-jest-zajety: @Harmonia: No niby siedzę, ale żeby się zrobiło z niczego od kwietnia czy tam maja do okolic września?
Tych specyfików jest cała masa, nie wiem co jest dobre i nie wiem jak tego używać. Nie wiem nawet czy to to. Nieczęsto dotykam obytów innych ludzi, zeby wiedzieć czy one się inaczej prezentują xD A wydać 40zł na 5 dni leczenia czopkami na cos, czego nawet
  • Odpowiedz
OP: @Ozdoba: Siedzę sporo, praca biurowa. Sportów niewiele. Teraz staram się robić krótkie przechadzki co 20 minut siedzenia przy kompie i ogólnie przejsc chociaż z 4 tysiąće kroków dziennie. Ale nadal - jak mam poznać czy to to, skoro przy kolonoskopii nikt nic nie powiedział, a jakoś nie skupialem sie na strukturze swojego odbytu, żeby wiedzieć czy to hemoroid czy nie.

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis
  • Odpowiedz
Może za wiele sportu nie uprawiam, ale w wieku 21-24 lata mieć hemoroidy to aż nieprawdopodobne.

@AnonimoweMirkoWyznania: U mnie w wieku 17 lat a zdiagnozowano zaraz po 18stce wrzodziejące zapalenie jelita grubego ;)

Jeden znajomy męczy się z chorobą Crohna a zdiagnozowane w wieku 16 lat :(

Hemoroidy się bada głównie palcem xD Są w odbycie reszta to juz sprawa jelit i może być źle. 2000 mg mesalazyny dziennie to
  • Odpowiedz
Op, ale już bez kodu: @januszinho: Żeby tam coś było widać to już byś miał na pw :)

@FeyNiX: Ale to chyba na wrzody. U mnie z jelitami jest ok, mówił gość na kolonoskopii że zaprasza za 30 lat xD Ale jednak mam problemy, po załatwieniu sie czuję, że muisiałbym to powtórzyć, przez dzień towarzyszy mi ciągłe uczucie, że muszę się załatwić. No i nie sposób ocenić
  • Odpowiedz