Aktywne Wpisy

krucjan +228
Też macie takie lekko autystyczne skrzywienie, że prawie wszystko co robicie to rozkminiacir, żeby robić to tak, aby jak najmniej przeszkadzać innym? A jeśli robię coś co jakoś utrudnia życie innym to analizuję na ile mi to ułatwia życie a na ile utrudnia innym. Jeśli stosunek tego, że mi dana rzecz naprawdę mega ułatwi życie a innym ludziom w bardzo znikomym stopniu je utrudni i mogą łatwo to utrudnienie w jakiś sposób

EmDeCe +534

Codziennie od rana do ~16.00 mam okazję uczyć się czego chcę .
Chce się nauczyć w końcu dobrze programować obiektowo (pisać skrypty ;) ) w php a potem w symfony.
Ktoś poleci jakiś dobry kurs/tutorial
W php metodą spaghetti umiem tak na 4 w skali 1-6
nie rób takich skryptów, centralizuj w klasy
@karid: dzieki
A jeszcze jedno miałem dodać , według mnie najlepiej uczyć się jak się dostaje jakieś zadanie do wykonania .
Np napisz skrypt pozwalający na zalogowanie się itp itd. na bank gdzieś są takie zadanka
Klasa to tylko wskazówka, w tym przypadku dla interpretera, która zawiera informacje na temat tego, co zawiera w sobie. Obiektów takiej klasy może być nieskończenie wiele (aż do wyczerpania pamięci).
To tak jak byś odciskał pieczątkę na papierze. Rozumiesz? :)
klasa - dom na kartce
obiekt - dom zbudowany za pomocą funkcji i zmiennych ale główną wskazówką do zbudowania domu jest klasa ;)
To na razie wiem.
Teraz do kodzenia.
Wpadłem na zajebisty pomysł.
Zaraz zaszaleje na mirko :D