Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Blablablabla123: podchodzi. Mówisz o moim? Nie znajdziesz lepszego przepisu na "chleb" keto niz ten co podałem.
A jakie zapiekanki z tego (jedynie trzeba cienko kroić te bułki, najlepiej na 3 przed pieczeniem, wszak to jednak nie mąka i są lekko suche)
Ale moja obecna receptura jest jeszcze lepsza
@mitchumi: podziękuję za gluten.
Wpływ na śluzówki jelita.
Jest taki przepis siemie lniane mielone, jajka, woda, przyprawy, olej koko i też jest spoko, takimokry. Te wszystkie jajeczne i na tych dziwnych markach koko, migdałowych dla mnie odpadają.

Wierzę że jest dobry ale ja się raczej bawię w to że względów zdrowotnych i nie jestem z osób które lubią marnować czas na gotowanie i nie jaram się jedzeniem jakoś bardzo.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Blablablabla123: w całej porcji jest 70g gluta, w "normalnej" diecie węglowej zjada się dziennie średnio 10 do 70g gluta. Ja zjadam max 2 takie bułki na dzień bo są bardzo syte
Co do jelit, gluten ma właściwości prebiotyczne.
Nie sądzę że zdrowej osobie może zaszkodzić