Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
#programowanie #windows

Moja babcia ma windows 7 na laptopie. Stracił wsparcie, wujek jej powiedział że trzeba aktualizować na wyższy bo straciła bezpieczeństwo jak loguje się do banku. I przejście na wyższy windows jest darmowy. I ja mam jej to zrobić.

Jak to wygląda? Jest jak jak mówi wujek?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Qontrol: jasne, ale jak wujek taki mądry to czemu sam nie zrobi tylko na Ciebie robotę zwala?

Wpisz w YT instalacja win 10 i powinny być tutoriale. W skrócie to robisz sobie bootowalny pendrive bądź wypalasz obraz na płycie, bootujesz to, dalej dalej dalej, jeśli licencja cyfrowa to się wszystko samo wklepie i będzie jako aktywowany, jak nie to ksmpico i jazda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dedronek: Ja potrafię zmienić windows to nie problem. Wujek nie potrafi a wie że ja tak. Jutro mam jechać to robić. Bardziej zastanawiało mnie to czy to prawa że na W7 już nie jest bezpiecznie się logować do banku.
  • Odpowiedz
@Qontrol:
@UnitrA: bezpieczeństwo połączenia zapewnia szyfrowanie połączenia certyfikatem ssl w przeglądarce, win 7 jest mniej bezpieczny nie dlatego, że nie ma ssl w przeglądarce tylko dlatego, że nie będzie już dostawał łatek bezpieczeństwa, ale te tyczą się głównie działania systemu i dziur w nim a nie oprogramowania firm trzecich korzystającego z systemu windowsowego jako pośrednictwa między sprzętem a użytkownikiem. Reasumując - win 7 jest mniej bezpieczny, ale pod
  • Odpowiedz