Aktywne Wpisy
Pytanie czysto teoretyczne bo ja uważam za spoko pomysł
VW LUPO 1.0 Benzynka (bez klimatyzacji) za 1500zł bez rdzy po wymianie rozrządu 20k km temu, do wymiany łączniki stabilizatora i coś z piastą.
Czy pojechalibyście nim w europe? Mam z różową taki plan żeby objechać takie kierunki podczas miesięcznego tripa jak Francja/Włochy etc spanie w namiocie, lub w hotelach tylko moje pytanie czy autko da radę, wszyscy mi odradzają ten pomysł i jestem ciekaw
VW LUPO 1.0 Benzynka (bez klimatyzacji) za 1500zł bez rdzy po wymianie rozrządu 20k km temu, do wymiany łączniki stabilizatora i coś z piastą.
Czy pojechalibyście nim w europe? Mam z różową taki plan żeby objechać takie kierunki podczas miesięcznego tripa jak Francja/Włochy etc spanie w namiocie, lub w hotelach tylko moje pytanie czy autko da radę, wszyscy mi odradzają ten pomysł i jestem ciekaw
Czy taki gruz nadaje się do jazdy po Europie?
- Tak 49.0% (416)
- Nie 49.0% (416)
- Inna odpowiedź: dodaj komentarz pod wpisem. 2.0% (17)
DawCioS +272
Działamy?
- Nie, mam godność 83.0% (1976)
- Jeszcze jak, godności brak 17.0% (404)
[ Fine tuning LLMs to deliver CBT for depression ]
NVIDIA opracowała sposób na generowanie spójnych obrazów, ale z inną przysłoną, ogniskową, czasem otwarcia migawki lub temperaturą barwową. Tak to wygląda:. https://streamable.com/vzju08
[ generative-photography.github ]
Nowy praca badawcza wykazuje, że CNN-R - sztuczna inteligencja analizująca skany mózgu w kontekście udaru jest nie tylko dwukrotnie skuteczniejsza niż tradycyjne metody, ale nawet przewyższa lekarzy w wykrywaniu początku udaru i daje bardziej wiarygodne prognozy dotyczące tkanek, które można jeszcze uratować. Chociaż system nadal wymaga nadzoru eksperta, aby uniknąć błędów segmentacji, to "półautomatyczne" podejście jest już bardziej niezawodne niż tradycyjne metody.
[ nature.com ]
A to badanie wykazało, że AI oparte na modelach językowych (LLM), takie jak Mo, może skutecznie wspierać opiekę zdrowotną AI. W trakcie 3-tygodniowego testu Mo przeprowadziło 926 interakcji w ramach nadzorowanego przez lekarzy serwisu czatowego.
Kluczowe wnioski:
→ Pacjenci oceniali interakcje z Mo jako bardziej satysfakcjonujące i klarowne niż tradycyjną opiekę lekarską.
→ Poziom zaufania i empatii w rozmowach z AI był porównywalny z lekarzami.
→ Lekarze uznali 95% rozmów prowadzonych przez Mo za bezpieczne i zgodne z medycznymi standardami.
[ newscientist.com ]
[ arxiv.org/pdf/2411.12808 ]
Tagi do obserwowania lub czarnolistowania #codzienneainews #cainarxiv
======================
Zawołać cię do kolejnego wpisu? Zaplusuj CENTRALNĄ LISTĘ DO WOŁANIA dostępną pod tym linkiem:
Aby nie być dalej wołanym/wołaną - odplusuj wspomniany wpis.
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Nic szczególnie ciekawego. OpenAI zaprezentowało integrację ChatGPT z Apple Intelligence na iOS i macOS. Siri może generować odpowiedzi ChatGPT z linkiem do pełnych odpowiedzi w aplikacji. Na macOS pokazano analizę dokumentów, a nowy przycisk kamery w iPhone 16 uruchamia funkcję wizji ChatGPT.
Kluczowe wnioski z tej pracy badawczej:
→ Aktualne narzędzia wykrywające nie radzą sobie z trojanami generowanymi przez LLM-y.
→ Framework skutecznie działa na różnych architekturach, takich jak SRAM, AES, i UART.
→ GPT-4 osiągnął 88,88% skuteczności w generowaniu trojanów, z których wszystkie unikały
@PeterWeiss: to akurat dość zaskakujące, bo o jakim zaufaniu i empatii mowa.
Swoją drogą to takie AI mogłoby też obsługiwać infolinie i czaty banków, zamiast tych bzdurnych AI na infoliniach czy czatach banków, które na podstawowym pytaniach się wykładają.
Z takich bardziej w klimacie narzekania, to w nocy OpenAI, w tym ChatGPT je*nął i nie wstawał przez kilka godzin.
@Yenn_z-Wyspy7Slonc: Prędzej zaufam AI które po prostu robi swoje za abonament 30$/mc od milionów ludzi niż lekarzowi który będzie mnie wyciskał jak cytrynę po 100$/10 minutowa wizyta i jeszcze będzie ignorował moje spostrzeżenia, objawy czy podejrzenia bo diagnozę postawił w pierwsze 30s i już na nic innego jego atawizm nie pozwoli bo godziłoby to w jego ego xD Jego
@Moseva: Pewnie jakieś wspólne data center się wysypało bo Facebook też miał problemy z uptimem.
@PeterWeiss: widzę, że podsumowania w postach też są pisane przez AI.
Co to za bzdury z architekturą UART? XD
UART to jest bardzo prosty
Odnośnie CBT -> Szczerze polecam kurs AI Journaling od F. Georgiewa.
W skrócie:
- codzinenie zapisujesz swój status / przemyślenia / stany energii / anxiety itd.
- wrzucasz to do AI, która analizuje Twoje wzorce zachowań, stany energii i sposób działania
- na podstawie tych danych AI pomaga przeanalizować co się z tb dzieje, jakie masz wzroce, jak zarządzać energią, jak przerywać negatywne patterny itd.