Wpis z mikrobloga

Siema Murki!
Jestem boomerem (34lvl).
Może mi ktoś sensownie wytłumaczyć jak chłop krowie na rowie o co tak naprawdę ten ziomek MATA się srał w tym kawałku patointeligencja?
Zwłaszcza chodzi mi o te linijki:

wakacje pod palmą albo na językowych campach

Open'er w Sopocie i emka w apartamentach, przy nakryciu w święta
łosoś, jazzowa kolęda, srebrna choinka, podłoga w prezentach

Jestem prostym kolesiem, ale bym się chyba obsrał na miętowo ze szczęścia jakby mnie starzy w wieku 16 lat (czy ile on tam ma) wysłali na obóz językowy a potem w te same wakacje pojechałbym sobie pod palmy i na Open'er. O całej reszcie nawet nie wspomnę.
Ktoś mnie naprostuje?
#mata #patointeligencja #pytanie #rap
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poczuj_Rurznice wydaje mi się, że tu może nie tyle chodzić o fakt, że to było dla niego jakimś negatywnym emocjonalnym przeżyciem tylko może co za tym stało? Brak żywego kontaktu z rodzicami, brak prawdziwej atencji/miłości, poczucie że się rodzicom przeszkadza więc się pozbywają dzieciaka z domu?
Albo to jakiś ból z racji tego że się doświadczyło takiego dobrobytu w najlepszych czasie swojego życia że nic nie jest w stanie temu dorównać
  • Odpowiedz
@Poczuj_Rurznice troszkę młodszy jestem od Ciebie, ale tez do mnie już boomer mówią i Ci napisze jak ja to pojmuję. Gość w piosence placze, że rodzice się nim nie zajmują tylko tylko dają mu kasę żeby sie odczepił od nich. Przez to ma dostęp do narkotyków i alkoholu. Że to rodziców wina, że tak się zachowuje i że ma do tego prawo, bo oni mu poświęcali zamało czasu.
  • Odpowiedz
@Poczuj_Rurznice: Mata o nic się nie sra w tych wersach, po prostu pokazuje że pochodzi z dobrego bogatego i ciepłego domu. Wcale nie narzeka na brak uwagi rodziców. Cały kawałek po prostu pokazuje że bogate dzieciaki nudzi bycie bogatymi i z dobrych domów i szukają emocji, adrenaliny, dowartościowania robiąc rzeczy które przystają biedocie. Wszystko podsumowują ostatnie wersy
"zacząłem tu robić te rapy, bo miałem dość tego ciepła i piękna
a
  • Odpowiedz
Głodny sytego nie zrozumie a odpowiedz jest w dalszej linijce „dilerka dla sportu, nie po to by przetrwać” w całej tej zabawie chodzi o łamanie kolejnych granic wrażeń. A kasa nadzianych rodziców tylko im pomaga - na tej samiej zasadzie działał nomen omen lord Kruszwil - majętność jako wyznacznik statusu społecznego. Jednocześnie jeżeli rodzisz się i masz już wszystko to jak zaspokoić chęć rozwoju, do tego dodaj rodziców którzy maja silna potrzebę
  • Odpowiedz
@Poczuj_Rurznice: Głodny sytego nie zrozumie a odpowiedz jest w dalszej linijce „dilerka dla sportu, nie po to by przetrwać” w całej tej zabawie chodzi o łamanie kolejnych granic wrażeń. A kasa nadzianych rodziców tylko im pomaga - na tej samiej zasadzie działał nomen omen lord Kruszwil - majętność jako wyznacznik statusu społecznego. Jednocześnie jeżeli rodzisz się i masz już wszystko to jak zaspokoić chęć rozwoju, do tego dodaj rodziców którzy
  • Odpowiedz