Aktywne Wpisy
heksengerg +604
Andrzej odchodzi na emeryture. Pracował w zakladzie od 1990 roku.
#pracbaza
#pracbaza
Pasterz30 +114
Huop co se prądnice wydrukował i ładowarkę zlutował. A Wy co, nadal płacicie za prąd? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trochę się z tym bujałem ale (glosem grubasa Walaszka) - warto było.
Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę
Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę
#samochody
(╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@adrpan
Jak się tak zastanowić to ten przepis o kontrolowaniu liczników robi więcej złego niż dobrego. Czepiać się będą takich co mają zły stan licznika wpisany przez pomyłkę. A Janusze biznesu kręcą liczniki w autach z zagranicy przed pierwszą rejestracją w pl i to dalej będzie trwało. Nie wiem po co ktoś miałby kręcić licznik w aucie już w pl zarejestrowanym, gdzie kupujący może stan sprawdzić w bazie. Naprawdę
A mało tego i w TUV diagnosta sie p--------e. A czasami też "nie zauważy" różnicy 250 000 km. Ale potem potencjalny nabywca ma podstawy do tego aby odrzucić oferte zakupu taiego auta
Poza tym władza mówi o walce z oszustwami przy kręceniu liczników ale naprawę nie widzę w jaki wektor działania (których oszustów) sa te kontrole niby skierowane. Konkretnie. Kto zaczął się bać widząc te zmiany w prawie?
Chociaz akurat takiego auta raczej bym nie kupił.
Co nie zmienia faktu, że to nie ukróci procederu cofania licznika. Powinny być solidne kary, co by podreperowało budżet i może odstraszyło część osób. Zresztą sam wiesz jak w Polsce bywa. Nie ma prawa którego Polak by nie obszedł.
Nie rozumiem tylko tego, że mamy 2020 rok od ponad 15 lat słyszy się non stop o oszustwach przez handlarzy a ktoś te auta cały czas kupuje xD Osoba prywatna też może skręcić przebieg, ale jest to
@bekart: Nie kupiłbyś dobrego auta tylko dlatego że ma pomylony przebieg w historii? Ja niedawno sprzedałem takie gdzie z historii wynikało że przebieg cofany o 10 tys km, powiedziałem klientowi "pewnie diagnosta się pomylił" , klient na to "też tak myślę" i tyle, przecież dlaczego miałby nie kupić tego auta?
@adrpan: Kręcony o 1500km czy 4000km? Przecież to sam policjant się domyśli że pomyłka diagnosty. Niczym się nie przejmuj, nic Ci nie grozi, a następnym razem pilnuj co wpisuje diagnosta i tyle.
Niektórzy diagności (często bywam na SKP) robią przegląd tak: otwierają system, 5 minut przegląd, pieczątka, klient odjeżdza, systemu nie zamyka, podjeżdża następny, otwierają system, 5 minut przegląd, pieczątka, klient odjeżdza, systemu nie zamyka, podjeżdża następny, itd.
A ten "system" dopiero zamyka po 30 minutach (bo nie może