Wpis z mikrobloga

Ten moment kiedy wybudowałeś 20 miejsc parkingowych na 50 mieszkań i naiwnie liczysz, że dzięki znakowi wszystkie 75 aut mieszkańców zmieści się na wyznaczonych miejscach ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Jegwan: poprawiłem troche: Ten moment kiedy wybudowałeś 20 miejsc parkingowych na 50 mieszkań i liczysz, że żaden z polaków klatkowych nie będzie na tyle inteligentny by to zauważyć ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@goryll: to ja też poprawie, ten moment kiedy wybodowałeś 20 darmowych miejsc parkinowych i parking podziemny ale żaden polak nie da 50k za miejsce i się kiszą w 100 na 20 miejscach( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nairoht: to ja tez poprawie: ten moment kiedy wybudowałeś mieszkania na strzeżonym osiedlu o podwyższonym standardzie, sprzedawałeś podziemne miejsce parkingowe po 30k, ale polak wolał #!$%@?ć resztę kredytu na telewizor 80 cali, a z parkowaniem jakoś to będzie i teraz miejsca parkingowe stoją puste, a polaki rozjeżdżają trawnik i chodniki.
  • Odpowiedz
U mnie na osiedlu przyjezdza o 6.00 rano straz miejska i robi zniwa... a msc parkingowe w garazu podziemnym spadly od pierwotnych 24 000 w 2013 do 8 900 obecnie , nadal wykupionych jest mniej niz polowa z 300.
  • Odpowiedz
@T_rex77 kupiłbym 10 miejsc i czekał aż ich cena skoczy do 50k bo ludzie nie są w stanie każdego dnia płacić 100zl mandatu albo więcej za miejsce dla niepełnosprawnych, macie miejsca za takie grosze i tego nie biorą XD logika matolow
  • Odpowiedz
@Jegwan: po pierwsze to posiadanie samochodu, a tym bardziej miejsca parkingowego nie jest nigdzie zagwarantowane. A po drugie, pretensje do urzędników miejskich i ich planów zagospodarowania przestrzennego, że pozwalają na tyle miejsc parkingowych.
  • Odpowiedz
@goryll: to ja też poprawie, ten moment kiedy wybodowałeś 20 darmowych miejsc parkinowych i parking podziemny ale żaden polak nie da 50k za miejsce i się kiszą w 100 na 20 miejscach( ͡° ͜ʖ ͡°)

@nairoht: że co? Pokaż mi nowe osiedle we Wrocławiu, gdzie zostały niesprzedane miejsca parkingowe. Przecież ich jest tak mało, że nawet #!$%@? ceny rzędu 35-50k za miejsce nie powstrzymują
  • Odpowiedz
  • 1
D-40 "Strefa zamieszkania". Widzac ten znak parkujesz tylko i wylacznie w wyznaczonych miejscach.

Twoj komentarz swiadczy o tym jak rozumiesz ten znak ;)

@czlowiekBEZnicka Colega pisal jak inni rozumieją ten znak - a raczej go nie rozumieją. Słusznie wyjasnił najprawdopodbniejszą genezę dodatkowej tabliczki.
  • Odpowiedz