Wpis z mikrobloga

@Piterko: @Radkovich: @FLAC: Dzięki za odpowiedź. Jest jeszcze jedna kwestia. Karta podobno dosyć mocno rozgrzewa obudowę, dzięki czemu po tyłku mogą dostać inne podzespoły. Mam Pure Base 600 od be quieta, która bardziej ma za zadanie wyciszyć pracę podzespołów, aniżeli zapewnić dobry przepływ powietrza. Być może instalacja kolejnych wiatraków rozwiąże "problem"? Obecnie mam tylko dwa fabrycznie zainstalowane wentylatory be quiet Pure Wings 2. Tzn. tak słyszałem od znajomego, w
@mariobit: Przecież ta karta ma dość dobre chłodzenie w swoim przedziale. Miałem ją i nie było żadnych problemów z temperaturami. Wymieniałem bo myślałem że mam piszczące cewki, a okazało się na zasilaczu. Teraz też mam gamerocka ale premium i ok. 70 stopni mam w w3 na fulla ustawiony.
@Piterko: autor ma na myśli to, że jak wsadzisz do środka komputera grzałkę 250W to innym komponentom podskoczy temperatura jeśli nie zwiększysz przewiewu. Nie chodzi o temperaturę samego GPU.
@FLAC: Wiem, a ja pisze ze gamerock to nie sa nazbyt grzejace sie karty i tyle. Nie bedzie problemu bo to nie ventusy ktore grzeja sie do 80 stopni u niektorych