Wpis z mikrobloga

#diy #produkcjamuzyki #elektronika #arduino

Murki poradzicie od czego zacząć zabawę z #syntezatory? Znalazłem np załączony projekt, w komentarzu są załączone projekty płytek oraz BOM, ale bez schematów układów, więc wiele mi to nie mówi. Chciałbym z niskim kosztem $$ wejścia pobawić się dźwiękiem czy to zupełnie analogowym przy pomocy syntezatorów czy z pomocą #arduino jeśli próg wejścia jest niższy. Jak pewnie jestem zupełnie zielony, więc pomoc mile widziana.

W sensie trochę jak na filmie, kręcę sobie gałeczkami, przekładam przewody i się robi ambient ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak, brzmi za prosto, nie chodzi mi o wysoki poziom, raczej na początku zabawę dźwiękiem i naukę.
szczesliwa_patelnia - #diy #produkcjamuzyki #elektronika #arduino 

Murki poradzici...
  • 14
@szczesliwa_patelnia: zbudowałem kiedyś trochę modułów yusynth i nie tylko. jak ci się chce, to możesz się pobawić, ale *trochę* z tym #!$%@? się jest. sam sobie odpowiedz czy nie lepiej w tym czasie iść do roboty i kupić sobie jakiś tani modular jak doepfer. poza tym mam jakieś tam hardwarowe syntezatory i nie chce mi się ich używać bo pluginy są obecnie bardzo dobre. ten punkt widzenia również warto rozważyć :p