Wpis z mikrobloga

Mirki czy ja dobrze myślę że ta kamerka: https://botland.com.pl/pl/kamery-ip/15731-kamera-ip-stojaca-xiaomi-mi-home-security-camera-basic-1080p-wifi-biala.html
Będzie działać 20h na powerbanku 4000mAh??
Aha i nie mogę się zorientować czy ta kamerka stale pobiera ten deklarowany prąd czy tylko w momencie nagrywania?
#elektryka #elektrykapradnietyka #kamery #xiaomi #monitoring
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Będzie działać 20h na powerbanku 4000mAh??

@Brunner: Tak raczej 3h w porywach do 4. Kamerka żre prąd cały czas bo analizuje obraz, samo nagrywanie to niewiele więcej. Mniej prądu ciągną tylko kamery aktywowane PIR'em.
Kiedyś widziałem recenzję systemu kamerek zasilanych z paluszków AA, chyba miały jakiś czujnik ruchu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Brunner: dokładnie tak jak mówi kolega wyżej. Jeśli już chcesz to zaopatrz się w powerbanka 20k mAh. Po za tym jak dolozysz trochę to kupisz kamerę obrotową, bodajże ten sam model tylko że możesz nią obracać co jest moim zdaniem bardzo dobra opcja.
  • Odpowiedz
@Brunner: Nie jest tak źle, 1A podane jest jako wartość maksymalna. Z tego podświetlenie (podczerwień) będzie brać ⅓, jeśli nie będziesz korzystał z wifi też trochę oszczędzisz.
Długość działania możesz łatwo oszacować. 4000 mAh (czyli 4 Ah) to 1A*4h. Z zastrzeżeniem, że ta wartość katalogowa dotyczy względnie małych prądów rozładowania, przy 1A siądzie trochę szybciej. Ale mówimy o szacunkach; tutaj dostaniesz mniej, ale wcześniej przyjęliśmy, że trochę oszczędzisz
  • Odpowiedz
@staa: Potrzebuje zainstalować na klatce gdzie jest bardzo mały ruch, dosłownie kilka razy dziennie. Z tym że wifi musi działać bo chce zapis do chmury.
Poza tym powerbanki widzę ,że teraz są dużo większe niż kiedyś więc spokojnie mogę jednak dopisać jedno zero i mowa o 40000mAh( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Brunner: no dokładnie, a przy takiej pojemności banka to powinno starczyć na dłużej. Kamerka pobiera prąd cały czas, to tak samo jak z wyłączonym tv, niby jest wyłączony ale prąd ciągnie cały czas bo jest w trybie gotowości.
  • Odpowiedz