Wpis z mikrobloga

@Cirus przecież Netia też korzysta z infry Orange, więc taka zmiana trochę siekierki na kijek... Słyszałem, czytałem, że to problemów nie rozwiązuje kompletnie a nawet czasami jest gorzej...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Bomboniusz1986 jako takich problemów nie ma. Netia mnie interesuje że wzlegu na telewizję w kotrj oglądam co chce czyt. Pakiety. Mają dekoder z voutube i netflix em. Orange nie chce mi wymienić dekodera a nawet nie oferują takich usług.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Bomboniusz1986 w tej chwili korzystam z Orange tv i to działa. Sam internet gwarantuje Netia 50megabitow info konsultanta speed test mi dziś pokazał 120 mbitow.
  • Odpowiedz
@Cirus spytaj się w tej netii, czy podłączą Ciebie do vdsla, bo 50Mbs to tylko vdsl, a z tą gwarancją to się jeszcze upewnij, spytaj się czy twoja odległość od centrali na tyle pozwala, możesz też zadzwonić do Orange, czy nie mają wolnych kart vdsl w centrali i nie mogą Ciebie wpiąć w jedną z nich
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Bomboniusz1986 patrząc na położenie wioski to do centrali daleka droga. Myślisz że to może coś zmienić? Jeśli działa net i tv z Orange to i z Netii powinien być identyczny?
  • Odpowiedz
@Cirus w teorii tak, tylko nie wiem czy przypadkiem Netia nie chce Ciebie wsadzić na minę... Skrótowo przedstawię Tobie jak to jest z miedzią- masz gdzieś centralę, która jest podłączona pod światłowód (po prędkościach wnioskuję, że 2-3km) z niej wychodzi para miedzianych kabli i leci do Ciebie i właśnie zależnie od tego jak długich to masz taką prędkość, możesz wejść w ustawienia routera i sprawdzić tłumienie na linii twojej, na vdsl wypuszczają
  • Odpowiedz