Wpis z mikrobloga

@SVCXZ: No do pisania na pewno nie brałbym najtańszego mechanika ( ͡° ͜ʖ ͡°) Porządna membranówka, a jak chcesz mechanika do pisania, to zainwestuj trochę w coś dobrego. Ja sam mam brązowe cherry i jestem zadowolony. I gra się dobrze i pisze przyjemnie.
@SVCXZ: Nie testowałem zbyt wielu modeli, to nie chcę doradzać jakoś bardzo. Ja mam takie doświadczenie, że dałem 400 zł za klawiaturę z brązowymi przełącznikami i jest ok. Jedyne co mogę powiedzieć, to że na początku ciężko było się do mechanika przyzwyczaić, wręcz w pierwsze dni prawie żałowałem tego zakupu. Potem jakoś po miesiącu jak wróciłem na weekend do domu i zagrałem szybką gierką na starej membranówce, nie mogłem się nadziwić,
Przełączniki to kwestia indywidualna, każdy lubi inne. To że blue "są do pisania" jest jakimś dziwnym mitem. Ja nie potrafię zdzierżyć na dłuższą metę dźwięku cherry mx blue.
Na pewno nie polecam ciężkich przełączników typu stockowe mx black.

Polecam nauczyć się poprawnie pisać. Super stronka https://www.typingclub.com/. Wygląd dziwaczny, dziecinny, ale to w jaki sposób zbudowane są lekcje jest świetne.