Aktywne Wpisy

Heteroseksualiści i patrioci plusują, a waginosceptycy i wrogowie narodu siedzą cicho.
Piękna Ewunia - sól polskiej ziemi, wychowana na mleko od polskich krów, dorodna niewiasta, która jest pragnieniem każdego heteroseksualnego mężczyzny.
#slodkijezu #ladnapani #tyleczki
Piękna Ewunia - sól polskiej ziemi, wychowana na mleko od polskich krów, dorodna niewiasta, która jest pragnieniem każdego heteroseksualnego mężczyzny.
#slodkijezu #ladnapani #tyleczki

zbigniew_wodecki +984
Jak Lewica przekroczy 15% to losowy plusujący Miras dostaje blikiem tysiaka. #rozdajo

Przecież te pieniądze nie pochodzą z dodruku ani z długu, zamiast tego zmniejszają bilans fiskalny państwo-obywatel, bo pieniądze z podatków trafiają z powrotem do ludzi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polityka #ekonomia
@cobaltBlue: Morawiecki przyznał, że z długu:
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1668342,1,morawiecki-w-przyplywie-szczerosci-500-plus-jest-na-kredyt.read
Mam poważne wątpliwości, bo nie zauważyłem żadnej obniżki danin a podwyżki - i owszem.
Ja zauważyłem, płace mniej podatków o 12k rocznie, a to bardzo dużo. Podwyżek jakoś nie widze, nie czuję.
@cobaltBlue: Nie mam zamiaru bronić żadnej z tez. Chętnie też bym się sam obiektywnie dowiedział. Niestety w Polsce rzeczowa dyskusja polityczna już prawie nie istnieje.
Ale nawet jeśli nie wywoła inlacji to zmieniła się charakterystyka redystrybucji. I nad tym
Głupi, zaślepiony lemingu - wystarczy?
@Rocky_Zuma_Skye: Jeżeli to dług wewnętrzny to nie powoduje inflacji bo osoba która kupiła obligacje ma zamrożone środki i nie może ich przeznaczyć na konsumpcje. Bilans płatniczy i ilość pieniędzy w obiegu pozostają takie same.
Na skutek 500+ itd. wzrosła konsumpcja (oczywiście, część odkłada dla dzieci na później, część rozpierdziela na bieżąco czy to na dzieci czy to na inne "szaleństwa", no i jest część gdzieś pomiędzy tym).
W związku że wzrosła konsumpcja pewnej części koszyka inflacyjnego, więc nie może to pozostać bez jakiegokolwiek wpływu. Jak wielkiego to już inna sprawa.
No ale skoro zostały pieniądze
@cobaltBlue: To chyba żyjesz
No ale tego nie zobaczysz bo nie ma w koszyku inflacyjnym