Wpis z mikrobloga

Niech ktoś zawoła @Naciass bo ma mnie na czarnej liście

@Naciass: co ty tutaj za wałek kręcisz? Leczenie zanokcicy jest standardową procedurą refundowaną przez NFZ. Zobaczę co odpiszesz, ale prawdopodobnie jutro zgłoszę sprawę na policję jako próbę wyłudzenia pieniędzy

Link do wpisu https://www.wykop.pl/wpis/46352985/https-zrzutka-pl-3wxwpm-mirabelki-i-mirki-z-racji-/
#afera #zdrowie #rozowepaski #gownowpis #moderacjacontent
Wołam też @Moderacja
  • 28
  • Odpowiedz
@szzzzzz dziękuję za zawołanie
@su1ik Jeśli zglebiles temat, obdzwoniles lekarzy i znasz konkretnie ten przypadek to zapraszam do rzeczowej dyskusji. Nie każdy chirurg wykonuje plastykę wałów okolopaznokcioych a już na pewno nie każdy podejmie się u dziecka i KONKRETNIE w tym przypadku. Gdyby to było takie proste raz dwa uwierz mi że nie ośmielilabym się prosić o pomoc, bo wiem że wiele osób jest bardziej potrzebujących.
  • Odpowiedz
@Naciass: każdy oddział chirurgii ogólnej ma w profilu takie zabiegi, jak masz wątpliwości to pisz do NFZ. Oddziały chirurgii dziecięcej też są w ramach NFZ jakbyś miała tu wątpliwości.
Na ilu wizytach w poradniach chirurgii ogólnej/dziecięcej byłaś? Nie mówię o dzwonieniu. Dowody jakieś bo to wygląda jak wyłudzenie i są instytucje tym się zajmujące
  • Odpowiedz
ten zabieg jest refundowany przez NFZ. Każdy oddział chirurgiczny zrobi go bez płacenia. Baba się przyznała, że nie była u chirurga osobiście. Niby gdzieś dzwoniła tylko. Ta zrzutka to próba wyłudzenia pieniędzy

@su1ik: no i co, pasowałoby teraz przeprosić mirabelkę za brak umiejętności czytania ze zrozumieniem i bezpodstawne oczernianie prawda panie ekspert medycyny? czy odwaga jest tylko w stadzie ale do przeprosin honoru już brak? doczytałeś że chodzi o plastykę a
login-jest-zajety - >ten zabieg jest refundowany przez NFZ. Każdy oddział chirurgiczn...

źródło: comment_DgFzE3wjeBKagb1SYRSpFoYcd5m71pDL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@NoNapewnoNie: hihi haha wszystko co tam się naprodukowałeś było poruszane wcześniej i wystarczyło poczytać ¯\(ツ)_/¯

no ale teraz musisz iść w zaparte tak jak @su1ik bo przecież do błędu się nie przyznacie, hipokryci neurotycy ¯\
(ツ)_/¯
ale myślę że @su1ik stwierdzeniem że Naciass kręci wałek też się łapie pod zniesławienie jak Eskeel i kilku innych, ale okaże się jakie będą fakty bo to nie mnie decydować
  • Odpowiedz
@login-jest-zajety: wypowiadasz się jakbyś był po konsultacji z chirurgiem ogólnym, bo według NFZ w Polsce leczeniem paznokci wrastających zajmują się chirurdzy. Dla twojej informacji to jak mieszkałem jeszcze w Polsce to kilka miesięcy pracowałem jako lekarz na oddziale chirurgii ogólnej. Usunięcia płytki paznokciowej praktycznie się nie wykonuje jako pojedynczej procedury (>50% nawrotu to zły wynik), stosuje się głównie metodę queenu, gdzie chirurg decyduje o tym czy plastyka wału paznokciowego jest niezbędna
  • Odpowiedz
(jakby od razu tak było to możecie nawet 20000 zbierać bo nic nie mam do ludzi wpłacających dobrowolnie swoje pieniądze).

VS

Zobaczę co odpiszesz, ale prawdopodobnie jutro zgłoszę sprawę na policję jako próbę wyłudzenia pieniędzy

co ty tutaj za wałek kręcisz?

@su1ik:
  • Odpowiedz
@login-jest-zajety: bez skierowania tak to wygląda, też mogę iść do kosmetyczki i robić potem zrzutkę na usunięcie czerniaka. Problem w tym, że ta osoba nie ma kwalifikacji według polskiego prawa do decydowania o zabiegu. Widzisz różnicę? Jestem przeczulony na punkcie tych zbiórek bo nie wiesz nawet jakie walki tam odchodzą, nie bez powodu praktycznie nigdy nie ma info po leczeniu. Raz przypadek mojego pacjenta ktoś wykorzystał do założenia takiej zbiórki, na
  • Odpowiedz
@login-jest-zajety : coś jeszcze pyskujesz? Jak masz zamiar kogoś obrażać to japa, z dziećmi możesz sobie tak pogrywać ja sobie nie pozwolę. W kultularny sposób chcę uzyskać potwierdzenie zrzutki
  • Odpowiedz
@login-jest-zajety: no póki co, to mam potwierdzenie ze zrzutki, że dokumenty, które do tej pory im wysłała nie spełniają ich oczekiwań, a we własnym poście 3 dni temu przyznała, że lekarz zalecił zabieg wycięcia paznokcia, ale ona się waha i na własną rękę znalazła plastykę za 1600 zł. Więc sama potwierdziła wszystko to, co jej zarzucam. Także ten, czekam na pozew.
  • Odpowiedz