Aktywne Wpisy

Revvvvvvvvvvvvvvvv +416
Ostatnio nauczycielka p0lskiego u mnie na lekcji powiedziała coś o tym że mężczyźni nie są czuli dla swoich dzieci itp. Ja powiedziałem "ale z Pani seksitka", a ta sie tak oburzyła, zaczeła gadać że ją tym obraziłem, że nie mam do niej szacunku i mi wpisała nagane xDDDD
Taki wygląd p0lek i stanu szkolnictwa w #szk0la
90% nauczycieli to kobiety i potem jest jak jest. Seksizm oczywiście działa w jedną strone xD
Taki wygląd p0lek i stanu szkolnictwa w #szk0la
90% nauczycieli to kobiety i potem jest jak jest. Seksizm oczywiście działa w jedną strone xD

dqdq1 +134

Na std wyjście z polecenia otrzymuję pogrubiony string. Jak pozbyć się generalnie formatowania?
Problem mam taki, że w wniku polecenia, dostaję kod języka, np. pl i musze sprawdzić czy pl = pl, ale jak mam pogrubiony to zawsze jest != .
sedmiał do tego dedykowane przełączniki, ale lata z tego nie korzystałem, to po prostu nie pamiętam.if [ $SRC_CODE = pl ]; thenecho POLSKI
else
echo NIEPOLSKI
fi
if [[ $SRC_CODE == *pl* ]]; thenprogram | sed 's/\x1b[[^\x1b]*m//g'program | cat -vetto zobaczysz, jak jako czysty tekst wygląda taki output. Pełno będzie tam takich znaczków, jak
^[(B^[[m^[[39;49m^[[K, które dopiero terminal zamienia na sformatowany, np. kolorowy czy pogrubiony tekst.