Wpis z mikrobloga

@zjadlbym_kebaba będą mieli #!$%@? psychikę bo byli w szkole 6 dni w tygodniu a nie 5? I to jeszcze pewnie mając tyle samo godzin tylko po prostu każdego dnia mniej lekcji?
No chyba, że chcą dołożyć dodatkowe 3 lekcje religi i 2 plastyki i dlatego będzie trzeba iść do szkoły w sobotę. Wtedy się zgodzę. Ale jeśli godzin lekcyjnych ma byc tyle samo ale rozłożone na 6 dni a nie 5
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Patrzysz na to tylko pod kątem "oesu podzielimy godziny na 6 zamiast 5".
Chyba nigdy z rodzicami nie jechałeś nigdzie "na weekend", choćby na działkę czy gdzieś do rodziny.
Super sprawa - dziecko kibluje od września do zimy i dalej od ferii do wakacji w domu, bo na jeden dzień żeby zaraz wracać, to się nie opłaca jechać.
No ale za to może powałęsać się po okolicy jak wyjdzie
  • Odpowiedz
@tellet I serio przez to, że nie pojadą z rodzicami w sobota na działkę o 6 rano tylko dopiero o 13 to będą mieli zryta psychikę? Jeśli tak to jak takie osobniki by potem wytrwały pracę? Gdzie nie raz trzeba popracować dłużej.
  • Odpowiedz
@tellet I serio przez to, że nie pojadą z rodzicami w sobota na działkę o 6 rano tylko dopiero o 13 to będą mieli zryta psychikę? Jeśli tak to jak takie osobniki by potem wytrwały pracę? Gdzie nie raz trzeba popracować dłużej.

@WhiskeyIHaze: tak, serio. Odbieranie dwudniowego weekendu to czysta głupota.
  • Odpowiedz
@stallowa ja piszę o mniejszej ilości pracy w ciągu tygodnia. Nie że mają mieć 10h dodatkowo a te godziny które mają teraz mieli by rozłożone na 6 dni zamiast pięciu. Ale widzę, wolałas spędzać mniej czasu w szkole i mieć dużo wolnego i czytanie ze zrozumieniem cię przerasta.

@enron nawet jeśli dzięki temu uczniowie nie musieli by chodzić do szkoły w jakiś chorych godzinach typu 14-19? Bo takie godziny chyba
  • Odpowiedz
@enron nawet jeśli dzięki temu uczniowie nie musieli by chodzić do szkoły w jakiś chorych godzinach typu 14-19?

i chodziliby w godzinach 14-18, ew. 13-17. Aaależ dużo czasu, głowa mała nie wiadomo co z tym zrobić!

Bo takie godziny chyba w tym roku mają z podowu podwójnego rocznika w szkołach średnich?
  • Odpowiedz
@enron te dwie godziny w zima to może być różnica typu: ciemno, że nic nie widać i szaro ale da się iść.
Ale skoro chcesz o tym poważnie dyskutować (bo ja tutaj tylko chciałem się trochę pośmiać z #!$%@? psychiki przez jeden dzień więcej w szkole i reakcji tego dziecka z obrazka) to trzeba by spojrzeć na projekt takiej ustawy. Ja o niej nie słyszałem i przypuszczam, że takiego nie ma.
  • Odpowiedz