Wpis z mikrobloga

@Jednorybek: bo tego się w wodzie nie trzyma, nie ma to najmniejszego sensu chociaż internety nieomylne mówią, że to najlepszy sposób.
Do ziemi i podlewać, za miesiąc masz roślinkę. Podrośnie to do 15 litrowej doniczki na zachodnie okno lub wschodnie, żadnych żaluzji i nie na słońcu.
Jak chcesz mieć coś jeszcze egzotycznego to polecam pitaje, tamrillo i marakuje.
@Qullion: ja najbardziej lubie roślinki, które są przydatne w kuchni, kosmetyce lub pozyskiwaniu olejków eterycznych. Wiem że szansa na owocowanie awokado w Polsce jest mała, ale zawsze mnie kręciło ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polecasz coś jeszcze na parapety, które jest przydatne w jakiś inny sposób niż wygląd? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jednorybek: ja się bawię tylko w owocowe egzotyczne i tylko coś z tego mogę polecić, ale na początku to tylko wygląd, potem się okaże.
Awokado po 7 latach może zaowocować, ale w Polsce marne są na to szanse. Ananas już bardziej, ale trudniejszy jest w uprawie i długo się czeka na efekty. Mam takiego z pióropusza i z nasion, zobaczymy co z nich będzie.
Jak się coś pojawi u mnie niezwykłego