U mnie w domu bigos zawsze robił ojciec, i tak samo ja kontynuuję tradycję. Wczoraj jakiś Mirek jak wrzuciłem zdjęcie, że gotuję bigos skomentował, że polackie-cebulackie żarcie. Tak więc oto drodzy Mirkowie i Mirabelki przedstawiam: 15 KILO BIGOSU I 5 KILOGRAMÓW POLACKIEJ CEBULACKIEJ KRÓLOWEJ SAŁATEK! I tak, to miska na pranie bo w zwykłej bym nie umieszał. Wołam @Hannahalla jako wykopowego eksperta od szamki czy żarełko wygląda prawilnie( ͡°͜ʖ͡°) jak lubicie bigos to dajcie plusika. A Mireczkowi który uważa, że to chamskie zarcie życzę, aby jego jedzenie smakowało mu tak, jak mnie mój prostacki bigos. Chociaż ręka mnie świerzbi, zeby go pobłogosławić( ͡°͜ʖ͡°) #gotujzwykopem #kuchnia #tworczoscwlasna
@adam-photolive: Ale trzeba mieć kompleksy, żeby mieć ból dupy o to, ze ktoś je bigos XD miałam taka koleżankę z mojego miasteczka co pojechała pracować do dużego miasta i tez tak zaczęła szydzić. Omomom tylko sushi i rameny na instagramie, kanapki do pracy? Jak tak można, tylko lanczboksy. Ja tam uwielbiam inne kuchnie i to co wyżej napisałam, ale jak wracam do domu i widzę garnek bigosu, czy jakiejś fasolki
#gotujzwykopem #kuchnia #tworczoscwlasna
Komentarz usunięty przez moderatora
Kupujesz termometr do mięs, pieczesz do max 68 stopni i masz zawsze miękką i soczystą. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@StoSloty1488:
Najlepiej z kiszonej i białej (ja robiłem w proporcjach 2:1). Do tego kiszonej nie odsączać, a całość podlać rosołem.