Aktywne Wpisy

piip5 +608
#frajerzyzmlm to milionerzy nie wychodzą na greckie śniadanie tylko sami robią w willi jajecznicę?
źródło: temp_file7791472103036311224
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +114
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file7791472103036311224
Pobierz
Wykop.pl
#pracbaza #cnc
@kumpek20: k---a, nikt cię nie zna, a robisz z tego tajemnice jak nie wiem, jestes jak te dzbany z grup FB gdzie jak dają ofertę 4-5k netto to piszą "chyba za pół etatu". Normalna rzecz rozmawiac o zarobkach, kazdy wtedy wie czy się dymac nie daje, ale nie, lepiej nawet powiedziec współpracownikom wiecej niz
@FunWorld: 4k netto, programowanie 3 tokarek + obsluga jednej jak akurat jestem odrobiony z programami. Produkcja maloseryjna głównie 10-50 sztuk, raz na kilka tygodni wpadna serie 1000-5000 szt, ale.schodzą dosc szybko bo po 45 sekund idzie program. Programuje w CAMie, poki co 4 osie, chcialbym zmienic prace zebybzaczac sie bawic na 5 (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Dr_Melfi: hmmm, trudno powiedziec, najlepiej takiego jakiego uzywaja w twojej firmie, pozniej masz łatwiej jak chcesz isc wyżej. Ja osobiscie uzywam Esprita, ale mamy prawie same Haasy. Najpopularniejsze to NX, Master i EdgeCam, ale nie powiem ktorego sie.warto uczyć. Przejrzyj oferty pracy i wybierz tego ktorego jest najwiecej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oprocz tego jest troche nierdzewki (1.4301 i 1.4304 głównie) i mój znienawidzony Duplex.
Najciekawsze jakie obrabialem to Plexi Glass (po