Wpis z mikrobloga

Dzisiaj otrzymałem list wysłany z Pragi czeskiej. Nie miałem zielonego pojęcia kto może do mnie stamtąd pisać. Po otwarciu okazało się, że były to zdjęcia z autografami od Władimira Smicera, byłego piłkarza reprezentacji Czech i Liverpoolu (LM 2005). Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że pisałem do niego ok. 10-12 lat temu. Zbierałem wtedy autografy.

Lepiej późno niż wcale - dziękuję Władimir

#c---------------a #c-------------o #czechy #pilkanozna #prezent
travis-bickle - Dzisiaj otrzymałem list wysłany z Pragi czeskiej. Nie miałem zieloneg...

źródło: comment_GlrhokiOLZmnC5LsXRUvLm4WQzjUFvJd.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pewnie w czasie intensywnej kariery nie miał czasu czytać listów od nieznajomych.
Wyobrażam sobie, że w morzu listów żebrających o pieniądze na chore dziecko list od fana z Polski mógł być miłą odmianą, dlatego dostałeś odpowiedź ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@travis-bickle: ja pisałem za gowniarza do Jerzego Dudka, jak w Feyenoord grał. Jaki wielki banan na gębie, jak któregoś razu listonosz do mnie, że list z Holandii. A w środku zdjęcie Dudka z autografem i przy okazji Tomka Rząsy, też z autografem
  • Odpowiedz
@travis-bickle: Też do niego kiedyś pisałam, też mniej więcej 10-12 lat temu. Ale ja dostałam odpowiedź jakoś kilka dni po wysłaniu listu. Mam też autografy Kollera i Rosickiego. Pisałam też do reprezentacji Czech i mi przysłali ręcznik i kubek. Ach to były czasy. Mam gdzieś w domu u rodziców mnóstwo autografów, plakatów i różnych drobiazgów od piłkarzy i klubów piłkarskich.
  • Odpowiedz
@trollik: Do Czechów wystarczyło tylko wysłać maila, a za 2-3 dni otrzymywało się zestaw kart ze zdjęciami zawodników, takich jak na tym zdjęciu. List do Władka wysłałem prawdopodobnie papierowy na adres federacji. Nie sądzę, by był do adres L'poolu...
  • Odpowiedz
@travis-bickle: Ja wszystkie listy recznie pisalam. Listy roznymi kolorami (barwy druzyny). Przyklejalam zdjecia z gazet. Do niektorych dorzucalam swoje zdjecie w koszulce danego klubu. Naiwna bylam i wierzylam, ze ktorys z tych zawodnikow to czyta...
  • Odpowiedz
@travis-bickle: Pamiętam, że kiedyś pisałem list do federacji piłkarskiej Wysp Owczych i dostałem odpowiedź po kilku latach, dalej nie wiem czy to wina poczty czy po prostu niektóre kluby/federacje/zawodnicy mają takie tempo odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz