Aktywne Wpisy
kryminalnykwadrans +826
Czytam, że jak oszukuje się w sklepie, przy kasach samoobsługowych to wzywa się policję i robi się sprawę z art. 286kk. Zresztą słusznie jak oszukuje się świadomie.
Dlaczego tylko to nie działa w drugą stronę? I jak sklep oszukuje to mówi się tylko i wyłącznie o zwykłej pomyłce, a nie przestępstwie? Prawo powinno być równe dla wszystkich prawda?
#handel #zakupy #prawo
Dlaczego tylko to nie działa w drugą stronę? I jak sklep oszukuje to mówi się tylko i wyłącznie o zwykłej pomyłce, a nie przestępstwie? Prawo powinno być równe dla wszystkich prawda?
#handel #zakupy #prawo
jabol6000 +499
Mirki, jakie polecacie żarówki H4? Miałem jakieś philipsa ultra coś tam i były na prawdę spoko. Dużo światła, fajne białe (żarówki koloru niebieskiego) ale miały świecić minimum 2 lata (tak kolo w sklepie mówił) a świeciły pół roku... A kwestia żywotności ważna, bo żeby je wymienić to muszę zwalać koło, nadkole i się pierdzielić godzinę z trafieniem. Ot, honda.
Polecicie coś?
@Sckb Ja posiadam Osram Cool Blue Intense. Świeca trochę bielszym światłem i moim zdaniem dużo lepsza widoczność. A żywotność niestety zawsze jest trochę krótsza niż zwykłych żarówek dobrej marki.
@Flisu95: miałem już te osramy i żywotnością też tyłka nie urwały, ale światło dają dobre, to fakt.
@Sckb ja mam ledowe H7 i nikogo nie oślepiają. Pas światła taki sam jak przy zwykłych H7. Tylko że kosztowały łącznie 700 zł. Ale warte swojej ceny, bo trwałości dużo większa, białe i jasne światło. A co do homologacji, to miałem już dwa badania techniczne i za każdym razem przeszły pozytywnie. P
No tyle, że te super jasne to są na rok albo do większej dziury xD
Bardziej mi o moją różową chodzi, bo to jej samochód, i w sumie dosyć często jeździmy takimi zadupiami i fajnie, jak jest trochę więcej światła.
@r5678: o co chodzi z tymi przekaźnikami?
@tazoo8: i chyba
Nie ma żarników, które świecą jasno i starczają na długo, fizyki nie oszukasz.