Czy jakiś Mireczek posiadający replikę G36c mógłby podesłać mi zdjęcie magazynka od góry (tam, gdzie wsypuje się kulki)? Z góry dziękuję i płace plusami ( ͡°͜ʖ͡°)
@ebson: Dzięki, mam podobny magazynek do Ciebie i z tym wiąże się mój problem. Nigdzie przy podłączeniu do repliki nie ma żadnego mechanizmu który zwalniałby blokadę kulek. Wyglada na to że potrzebuję innego typu magazynka ( ͡°ʖ̯͡°)
przy podłączeniu do repliki nie ma żadnego mechanizmu który zwalniałby blokadę kulek
@Vladimir_Kotkov: nie do końca rozumiem. w g36 w gnieździe magazynka jest kominek (w m4 i ak element komory hop up) który wchodzi w otwór widoczny na zdjęciu i wtedy zwalnia blokadę (element ze sprężynką na zdjęciu)
@ebson: U mnie wygląda to jak na załączonym zdjęciu - tylko kominek, więc magazynek powinien mieć jakiś przycisk który po włożeniu go do komory powinien wypuszczać kulki.
Będę szukał czegoś co pasuje do tej bazarowej repliki ( ͡°͜ʖ͡°)
@ebson: Wyjaśniło się tez dlaczego udało mi się kupić replikę bardzo tanio - sprzedający napisał że „nie strzela” ale widać wystarczy tylko zmienić magazynek.
@Vladimir_Kotkov: prawdopodobnie replika ma plastikowy gearbox, myślałem że to jakiś tani Umarex ale nie jestem pewien. G36 i tak można wyrwać bardzo tanio, od JG poniżej 400zł, bardzo dobry "starter" do zabawy w asg ( ͡°͜ʖ͡°)
#asg
@Vladimir_Kotkov: nie do końca rozumiem. w g36 w gnieździe magazynka jest kominek (w m4 i ak element komory hop up) który wchodzi w otwór widoczny na zdjęciu i wtedy zwalnia blokadę (element ze sprężynką na zdjęciu)
Będę szukał czegoś co pasuje do tej bazarowej repliki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Dzięki Mireczku za pomoc!