witam, jako, że pizza donatello gości często gości w moim jadłospisie to postanowiłem założyć tag którego celem będzie pisanie recenzji o danej pizzy marki donatello. recenzje pojawiać będą się pod tagiem #majkelpizzowicz
serię zacznę od pizzy ,,extravaganza'' czyli pizzy z mozarellą i boczkiem. pizza dostępna jest w wersji 600 g, czyli jak na donatello największej wersji. znajdziemy na niej 4 dość spore plastry mozarelli, posiekany boczek oraz mix papryk (tj. żółta, czerwona oraz zielona) a także całość posypana jest przyprawą którą najprawdopodobniej są zioła prowansalskie.
plusy: - mozarella po rozpuszczeniu zajmuje sporą powierzchnię pokrywając ładnie pizzę - dostępna w największym rozmiarze - papryka sama w sobie jest naprawdę dobra, jej skórka nabiera klasycznego dla warzyw pieczonych posmaku, a miąsz pozostaje soczysty
minusy: - mdła, mozarella jest całkiem dobra, ale nie można ukrywać, że jest jej momentami zbyt dużo i jest ciężka dla żołądka - absolutnie nie czuć boczku który ginie w całej pizzy, równie dobrze mogłoby go nie być, a pizza nazywać powinna się ,,mozarella z papryką'' - mimo, że składniki same w sobie są dobre to ich proporcje oraz kompozycja mi osobiście nie podpadają do gustu
ocena końcowa: 5/10 - pizza w gruncie rzeczy nie jest zła, z początku je się ją bardzo przyjemnie i docenia ilość mozarelli, aczkolwiek z czasem robi się mdła. w morzu mozarelli lekki posmak papryki ledwo się ujawnia, w przypadku boczku nie ma mowy. jest ok, ale jestem pewien, że wśród pizz donatello raz dwa pojawi się pizza, która przebije ją na głowę
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
jako, że pizza donatello gości często gości w moim jadłospisie to postanowiłem założyć tag którego celem będzie pisanie recenzji o danej pizzy marki donatello. recenzje pojawiać będą się pod tagiem #majkelpizzowicz
serię zacznę od pizzy ,,extravaganza'' czyli pizzy z mozarellą i boczkiem. pizza dostępna jest w wersji 600 g, czyli jak na donatello największej wersji. znajdziemy na niej 4 dość spore plastry mozarelli, posiekany boczek oraz mix papryk (tj. żółta, czerwona oraz zielona) a także całość posypana jest przyprawą którą najprawdopodobniej są zioła prowansalskie.
plusy:
- mozarella po rozpuszczeniu zajmuje sporą powierzchnię pokrywając ładnie pizzę
- dostępna w największym rozmiarze
- papryka sama w sobie jest naprawdę dobra, jej skórka nabiera klasycznego dla warzyw pieczonych posmaku, a miąsz pozostaje soczysty
minusy:
- mdła, mozarella jest całkiem dobra, ale nie można ukrywać, że jest jej momentami zbyt dużo i jest ciężka dla żołądka
- absolutnie nie czuć boczku który ginie w całej pizzy, równie dobrze mogłoby go nie być, a pizza nazywać powinna się ,,mozarella z papryką''
- mimo, że składniki same w sobie są dobre to ich proporcje oraz kompozycja mi osobiście nie podpadają do gustu
ocena końcowa: 5/10 - pizza w gruncie rzeczy nie jest zła, z początku je się ją bardzo przyjemnie i docenia ilość mozarelli, aczkolwiek z czasem robi się mdła. w morzu mozarelli lekki posmak papryki ledwo się ujawnia, w przypadku boczku nie ma mowy. jest ok, ale jestem pewien, że wśród pizz donatello raz dwa pojawi się pizza, która przebije ją na głowę