Wpis z mikrobloga

witam,
jako, że pizza donatello gości często gości w moim jadłospisie to postanowiłem założyć tag którego celem będzie pisanie recenzji o danej pizzy marki donatello. recenzje pojawiać będą się pod tagiem #majkelpizzowicz

serię zacznę od pizzy ,,extravaganza'' czyli pizzy z mozarellą i boczkiem. pizza dostępna jest w wersji 600 g, czyli jak na donatello największej wersji. znajdziemy na niej 4 dość spore plastry mozarelli, posiekany boczek oraz mix papryk (tj. żółta, czerwona oraz zielona) a także całość posypana jest przyprawą którą najprawdopodobniej są zioła prowansalskie.

plusy:
- mozarella po rozpuszczeniu zajmuje sporą powierzchnię pokrywając ładnie pizzę
- dostępna w największym rozmiarze
- papryka sama w sobie jest naprawdę dobra, jej skórka nabiera klasycznego dla warzyw pieczonych posmaku, a miąsz pozostaje soczysty

minusy:
- mdła, mozarella jest całkiem dobra, ale nie można ukrywać, że jest jej momentami zbyt dużo i jest ciężka dla żołądka
- absolutnie nie czuć boczku który ginie w całej pizzy, równie dobrze mogłoby go nie być, a pizza nazywać powinna się ,,mozarella z papryką''
- mimo, że składniki same w sobie są dobre to ich proporcje oraz kompozycja mi osobiście nie podpadają do gustu

ocena końcowa: 5/10 - pizza w gruncie rzeczy nie jest zła, z początku je się ją bardzo przyjemnie i docenia ilość mozarelli, aczkolwiek z czasem robi się mdła. w morzu mozarelli lekki posmak papryki ledwo się ujawnia, w przypadku boczku nie ma mowy. jest ok, ale jestem pewien, że wśród pizz donatello raz dwa pojawi się pizza, która przebije ją na głowę

m.....z - witam,
jako, że pizza donatello gości często gości w moim jadłospisie to p...

źródło: comment_nAoeq0cpbWCup2Qto5mCKf3KeUxBlz4H.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach