Wpis z mikrobloga

@Aleks7: w takim razie nie mam wyboru jak nakazać ci

Swoją drogą jak się sprawuje? Jest duża różnica między 8.1 a 8? Poza rozmiarem kafelków i bezużytecznym przyciskiem co się zmieni dla dotychczasowego użytkownika 8?
@kropek00: Ten przycisk się pojawia tylko jak przesuniesz myszkę w lewy dolny róg. Różnica jaką ja odczułem to szybkość uruchamiania się aplikacji z tych kafelek. Na 8 czytnik pdf włączał się kilkanaście sekund, a tutaj bum i jest. Poza tym to zmiana rozmiaru kafelek jest przydatna, bo ładnie możesz sobie poukładać. Więcej różnic nie zauważyłem.
@kropek00: możesz się śmiać, ale IE od wersji 9 i wzwyż jest już całkiem niezły. Dla mnie oczywiście z powodu braku klasycznych rozszerzeń odpada, ale jeśli ktoś ogranicza się do Adblocka, to takie IE 10 spokojnie mu wystarczy, nawet pod względem szybkości jest naprawdę dobrze.
@Aleks7: a czy jak odpalę jakąś aplikację w Modern to czy nadal muszę oglądać loader aż się włączy czy mogę przejść do ekranu startowego a ona będzie się ładować w tle?
@Aleks7: NO ALLELUJA NARESZCIE. Jeśli mogę mieć do ciebie prośbę, żeby sprawdzić to na jakiejś cięższej aplikacji, np. Sklepie. Jak ładują się w tle to wreszcie staną się odrobinę bardziej użyteczne