Jak ktoś trafi do psychiatryka to w Radomiu mówimy że jedzie do Krychnowic - a jak się u was eufemistycznie mówi na psychuszkę? ( ͡°͜ʖ͡°)
Dzięki internetowi wiem o Rybniku którym straszy się ślunzoków, Choroszczy której boją się podlasianie i pewien warmianin boży i Tworkach której to nazwy boją się warszawiaki - ale co w innych częściach kraju? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Shely Mączna to dość świeży temat, jak bylem mały to zawsze słyszałem że "do Gorzowa odwiozą". Za to rodzina z okolic Słupska mówiła "do Kocborowa" :)
@MarianoaItaliano: W Wadowicach, mieście świętym uważaj, bo wyślą Cię ,,do Andrychowa za tory", rzeczywiście jest tam zakład. ,,Twój stary mieszka w Andrychowie za torami." Bardzo ciekawa nitka.
@MarianoaItaliano: W Bolesławcu była szkoła specjalna nr 7 czyli "siudema". W podbazie "siudema" to było tez określenie kogoś niepełnosprawnego intelektualnie lub zamiennik słowa Down. Słowem szkoła moderatorów xD
Jak to jest, że mieszkam kilkaset metrów od policji, impreza nade mną na całego, dzwoniłam godzinę temu i dalej nie przyjechali ( ͡°ʖ̯͡°) #zalesie #polska
Dzięki internetowi wiem o Rybniku którym straszy się ślunzoków, Choroszczy której boją się podlasianie i pewien warmianin boży i Tworkach której to nazwy boją się warszawiaki - ale co w innych częściach kraju? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Bardzo ciekawa nitka.
Płocku i okolicach: do Gostynina albo do Tworek