Wpis z mikrobloga

Dobra #okulista ściemnia czy mówi prawdę, że nie można dawać zbyt mocnych ostrych okularów bo człowiek będzie się dziwnie czuł, i zakładała mi jedne takie ostrzejsze szkła i rzeczywiście było trochę dziwnie ale wydaje mi się, że po pewnym czasie to dziwne uczucie minie a jednak lepiej widzieć super ostro niż jako tako? #okulary
#zdrowie
Teraz na soczewki dostałem -2.25 i prawe 1.75x0 lewe 1.25x180
Wcześniej miałem oba -2.25 -1.75 180

Kartki z okularów musiał bym poszukać.
Btw. gdzie kupić soczewki toryczne na sztuki, chciał bym jedną parę i sobie potestować jak to będzie. Żeby nie wyrzucić kasy na 12 sztuk.
#soczewki #soczewkikontaktowe
Pobierz ElCidX - Dobra #okulista ściemnia czy mówi prawdę, że nie można dawać zbyt mocnych os...
źródło: comment_wK1l8gCDJ6buFbNiACFKwLhnEJuPKXzN.jpg
  • 10
@ElCidX ja mam już dużą wadę wzroku i teraz pierwszy raz po wymianie okularów miałam idealny wzrok. Ale oczy ja początku bolały, a teraz jeszcze gorzej widzę bez okularów. Więc wydaje mi sie, że ta opcja z ćwiczeniem oczu jest lepsza, że dostajesz ciut słabsze szkła.
@ElCidX: jest to kwestia mocno indywidualna — zdarza się, że z uwagi na obawy związane z utrudnioną adaptacją (przyzwyczajeniem się do wyższych mocy i mocnym dyskomfortem z tym związanym) specjaliści nie zalecają od razu "pełnej" korekcji.