Jak podaje "Rzeczpospolita" niektórzy nowi posłowie Konfederacji opowiadają się za tym, by podnieść pensje posłów. Według jednego z polityków tego ugrupowania (wcześniej posła Kukiz'15) Jakuba Kuleszy, takie, zbyt niskie jego zdaniem, zarobki polityków powodują, że "coraz mniej kompetentnych osób" chce startować w wyborach parlamentarnych.
Artur Dziambor (polityk Konfederacji, który jest kandydatem w prawyborach prezydenckich tej partii) uważa, że "tak niskie pensje" posłów nie zachęcają do wejścia do Sejmu czy Senatu osób np. pełniących stanowiska kierownicze w korporacjach. Polityk uważa, że nie tylko posłowie powinni zarabiać więcej.
@BojWhucie: nie koniecznie koryto , wiadomo,ze nie szanujemy polityków i w większości jest to banda idiotów , konformistów i hipokrytów , którzy o dziwo zdobyli mandaty , ale jednak zarządzają całym krajem i to od ich pomysłów zależy jak nam się żyje. Jestem ze podniesieniem pensji , może to zachęciłoby bardziej ogarniętych ludzi to startowania w wyborach.
nie koniecznie koryto , wiadomo,ze nie szanujemy polityków i w większości jest to banda idiotów , konformistów i hipokrytów , którzy o dziwo zdobyli mandaty , ale jednak zarządzają całym krajem i to od ich pomysłów zależy jak nam się żyje. Jestem ze podniesieniem pensji , może to zachęciłoby bardziej ogarniętych ludzi to startowania w wyborach.
@bonkzlasu: no może, ale troszkę dziwne że zaczynasz nową robotę od żądanie podwyżki (
no i jak na polskie warunku posłowie zarabiają całkiem nieźle, pensja 8 tys plus 2 tys diety +dodatki funkcyjne i kasa na prowadzenie biura 11 koła jeśli się nie mylę.
@BojWhucie: I przepracowywać się nie musisz jak masz w------e.
@pepe674850678945768943: nie napisałem nigdzie , że wierze w ich biedę . Mówię tylko, że sam pomysł popieram , ale oczywiście miało by to się wiązać z poprawą jakości ich pracy
@pepe674850678945768943: w pełni się z Tobą zgodzę , tych łajz jest zdecydowanie za dużo , a wybór takich ludzi świadczy niestety też o społeczeństwie . Natomiast dalej uważam pomysł podwyższenia pensji za rozsądny. Jak w biznesie ludzie z kwalifikacjami szukają pracy , która pozwoli im żyć na poziomie , więc kiedy mogliby też dobrze zarobić w sejmie może zainteresowała by ich ta opcja, a przez to nie byłoby takiego cyrku
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,25472310,konfederacja-podzielona-czesc-z-nich-chce-podwyzki-wynagrodzen.html#a=88&c=145&s=BoxBizImg4
mmmm... koryto( ͡° ͜ʖ ͡°) #konfederacja #bekazprawakow #korwin #neuropa #polityka
Komentarz usunięty przez autora
@bonkzlasu: no może, ale troszkę dziwne że zaczynasz nową robotę od żądanie podwyżki (
@BojWhucie:
I przepracowywać się nie musisz jak masz w------e.
@BojWhucie: Ale wpadłem na to akurat jak się dostałem, wcześniej miałem to w dupie xD