Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam, dlaczego Betclic wymaga pełnego skanu dowodu, skoro do weryfikacji mojej osoby potrzebne są jedynie wybrane informacje. Do tej pory rejestrując się m.in. w Lvbet, sts, czy forbecie bez problemu przechodził skan dowodu, na którym widoczne były jedynie wybrane informacje tj. nr i seria dowodu, data waznosci i wydania, pesel, adres zamieszkania i tyle. Założyłem sobie dziś konto w Betclicu i wysłałem ten sam skan, którym weryfikowałem swoje konta u innych firm. Zdziwiła mnie odpowiedź z live chatu, że potrzebują czystego skanu ze wszystkimi informacjami ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wobec tego sam nie wiem, czy w to brnąć, bo jakby na to nie patrzeć, to są to dane wrażliwe dla każdego człowieka i w obecnych czasach jednak warto o nie dbać, a nie rozsyłac na lewo i prawo. Piszcie swoje opinie.
#bukmacherka #betclic #sts #fortuna #forbet #lvbet
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Betclic wymaga pełnego skanu dowodu

@dge22: To jeszcze nic :) Regulamin. Rejestracja konta 4.12.

"W celu dokonania weryfikacji, BEM ma prawo żądać od Użytkownika przedstawienia w wyznaczonym terminie dodatkowego dowodu potwierdzającego prawdziwość danych zawartych we wniosku lub formularzu zmiany danych, takich jak tożsamość, adres, wiek i pochodzenie środków Użytkownika, w szczególności do żądania dostarczenia kolorowej fotografii przedstawiającej Użytkownika trzymającego w dłoniach dokument potwierdzający tożsamośćlub dostarczenia, na koszt Użytkownika, kopii
PlejBania - > Betclic wymaga pełnego skanu dowodu

@dge22: To jeszcze nic :) Regula...

źródło: comment_dRlifo2IQIRfefS8gVP50toKm2DFBDug.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Istny bezsens, serio..

@dge22: pracuję w serwisie online i mogę Ci powiedzieć jedno- to nie jest bezsens. Może nie zdajesz sobie sprawy jak ludzie potrafią kombinować żeby dostać parę złoty na freebet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dge22: fakty są takie, że gracze z Polski mają w wielu firmach bukmacherskich specjalne traktowanie - słyną z kombinowania, wyłudzania freebetów i różnych innych oszustw :) biorąc pod uwagę, że Betclic ma najwyzszy na rynku zakład bez ryzyka to po prostu muszą się zabezpieczyć w ten sposób. Niestety, ale jest to do pewnego stopnia zrozumiałe, zapracowaliśmy sobie na tą opinię przez długie lata gry na zagranicznych bukach :)
  • Odpowiedz
@dge22: Szczerze- nie wiem jakimi wymogami kierują się polskie buki, ale nie słyszałem jeszcze żeby w jakimkolwiek zagranicznym przeszło wysyłanie pozamazywanych dokumentów (jedyny wyjątek to weryfikacja karty)
@Typeria: nie doszukiwałbym się raczej tutaj, że chodzi o graczy z PL, doświadczenia wiem, że dotyczy to wszystkich bez względu na kraj rejestracji
  • Odpowiedz