Aktywne Wpisy
rysiekryszard +10
Jak świętowaliście swoje osiemnaste urodziny? U mnie babcia chyba kupiła tort i najbliższa rodzina odśpiewała sto lat. Nie było żadnej większej imprezy, nie było żadnych kolegów itd. Nigdy w życiu też nie zostałem zaproszony do kogoś na 18-stkę. Trochę głupio może, ale cóż. Ja się przyzwyczaiłem i w sumie lubię każde urodziny spędzać na wykopie. Najwyżej sobie kupię jakąś pizzę czy coś w tym stylu, a czasami to prawie zapominam, że mam
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Komentarz usunięty przez moderatora
@noshieeeeeeet: lewactwu pęka dupa bo niedobrowolnie sami muszą im oddawać pieniądze z podatków
To mam lepszy pomysł : ci którzy chcą państwa wyznaniowego i utrzymywania kościoła z podatków niech wyjadą do Watykanu albo np. Arabii Saudyjskiej., Tam poczujecie się jak w domu, i nawet żadnego lewactwa nie będzie.
Jak chcesz państwa wyznaniowego to jest ich trochę na pustyni na wschodzie, polecam się tam przeprowadzić.
@diogene: Fundusz kościelny w 2018 wyniósł 176 mln zł, gdzie tu miliardy?
No i widzisz, nie ma finansowania in-vitro, mimo ogromnego sukcesu tego programu. Zamiast tego finansują NPR. To co, kiedy przestaną finansować kościół, skoro in-vitro już nie ma?
#czarnolisto
@noshieeeeeeet: #!$%@? znowu ten argument xD, szkoda że aktywnie na msze chodzi mniej niż 40 %.
nikt ich tu na sile nie trzyma
Wiesz że w Polsce mieszkają też ludzie którzy mają inne poglądy niż ty? SZOK, NIEDOWIERZANIE.
Patrząc na to jak szybko się Polska laicyzuje (najszybciej na świecie z pokolenia na pokolenie według Pew Research Center), to zamiast mówić o kraju katolickim za kilka lat będziesz mówić o uszanowaniu mniejszości katolickiej ( ͡º ͜ʖ͡º) Wśród młodego pokolenia katolicy to mniej niż 1/4 (CBOS)