Aktywne Wpisy
miki4ever +165
#stanowski #kanalzero
Fejk czy nie, prawda jest taka, że od powstania kanału Ziobro i Fundusz Sprawiedliwości do o tematy, które nie były ruszane, ewentualnie były „spłycane” na zasadzie „a za PO nie zgłosili zegarka.
Moze ie zaklinać rzeczywistości jak chcecie, ale to zwykła tuba propagandowa PiSu, tylko bardziej lekkostrawna(chociaż w ostatnich tygodniach coraz mniej).
Fejk czy nie, prawda jest taka, że od powstania kanału Ziobro i Fundusz Sprawiedliwości do o tematy, które nie były ruszane, ewentualnie były „spłycane” na zasadzie „a za PO nie zgłosili zegarka.
Moze ie zaklinać rzeczywistości jak chcecie, ale to zwykła tuba propagandowa PiSu, tylko bardziej lekkostrawna(chociaż w ostatnich tygodniach coraz mniej).
JessePinkman38 +51
Ja chciałem tylko zaznaczyć że ta kobieta będzie dziś wykrywać przestępstwa i oskarżać o nie ludzi w procesach xd
Elita Tuska.
#stanowski #bekazpisu #kanalzero #bekazlewactwa #polityka
Elita Tuska.
#stanowski #bekazpisu #kanalzero #bekazlewactwa #polityka
czyli tak jak oryginalna trylogia xD
mandalorian jest fajnie zrealizowany, yoda jest slodki, nie ma tutaj za duzo fillerow bo odcinki sa krotkie, po prostu dobrze sie to oglada
Komentarz usunięty przez autora
@bgb1: ja nie widze nic zlego w prostej historii, to ze jest prostolinijna nie znaczy ze jest zla, ja traktuje to uniwersum jako typowy odmozdzacz przy ktorym szybko leci czas, dlatego dziwie sie ludziom ktorzy probuja sie doszukiwac w star warsach jakiegos drugie dna
filmy i ksiazki z tego uniwersum bronia sie calkowicie czyms innym i nie trzeba robic z nich tego czym nie sa
wszystko zaczyna sie od wybranca w jakims mitologicznym swiecie (luke/frodo) ktory przechodzi przemiane pod okiem mentora (gandalf/yoda) gdzies po drodze zbiera paczke przyjaciol i kopie glownego zlego?
cholera! frodo nawet aragona spotkal w barze dokladnie tak samo jak luke hana solo...
a i jeszcze jest ten cholerny pierscien ktory jest tak samo kuszacy jak czarna strona mocy
szczerze mowiac to nawet
ale LOTR, star warsy jak i wiele innych podobnych dziel laczy bardzo duzo
polecam ksiazke josepha campbella "bohater o tysiacu twarzy"
@Hejtel: być może tak jest, ja w każdym razie tego czegoś w mandalorianie nie znajduję.
https://en.wikipedia.org/wiki/J._R._R._Tolkien%27s_influences
campbell napisal ksiazke o archetypach w tych mitach
a george lucas rowniez nigdzie sie nie kryl z tym ze inspirowal sie ksiazka campbella
No śmiechłem jak to przeczytałem