Wpis z mikrobloga

Kurde, niby amd wypuściło fajne procki ale nadal to najgorszy czas na kupienie kompa. Te ich procki fajne ale nadal pojedynczy rdzeń trochę słaby. Gpu amd ma kiepskie a nvidia trochę lepsze ale za to przecenione (bo memetechnology). #!$%@? i będę czekał jeszcze co najmniej rok żeby kompa kupić bo nie chcę przepłacać za kiepski sprzęt.
Teraz mam i7 6700 + 1660 Ti. I #!$%@?, i tak gram sporo w indyki i tycoony xd
#pcmasterrace #gry
  • 19
@JessePinkman_: K jest trochę lepszy od zwykłego, no ale mam podobnie. W sensie mógłbym kupić nowego kompa z ryzenem 3700x który ma więcej rdzeni (co mi by się trochę przydało bo zawsze mam odpalonego chrome'a z milijonem kart) ale bazowy zegar ma praktycznie ten sam. Z jednej strony pewnie miałbym trochę lepsze wyniki w grach z samego faktu, że częsć dodatkowych rdzeni przejęłoby obowiązki chrome'a ale mam wrażenie, że to nie
@TotalDisaster: Kurde to chyba ze 100 kart na raz masz otwartych :D Ja używam opery i zużycie procka nie przekracza 10% nawet,w śmiganiu po necie ten proc to overkill.U mnie na nim siedzi całe mini studio muzyczno-djskie 8 wątków z HT robi robotę dalej.Mega niskie latency na poziomie 4,9 ms w programach muzycznych.Nie zdarzyło mi się żeby proc klęknął przy czymkolwiek w sumie.
@JessePinkman_: Nie no procek nie przekracza 10-15% podczas samych internetów (nie oglądam strima), ale ja mam dwa monitory i lubię np oglądać streama i grać na raz to wiadomo że te dodatkowe rdzenie się przydadzą w takim przypadku. Chrome to bardziej pamięci zżera, w tej chwili 3300MB :D 100 kart może nie ale tak 50 to u mnie norma
@TotalDisaster: daj spokój, chciałem zmienić 4790k ale nie ma na co, totalnie mi się nie opłaca. Poza BF V czy paroma grami to różnica 10-15 fps w fhd a do zmiany płyta+proc+ram. Nakręciłem się już na ryzena 3600 bo ze sprzedażą obecnego sprzętu taki upgrade jestem w stanie zrobić za 600zł~ ale w grach bym nawet nie zauważył różnicy ;d
Czekam na nową generacje.
@TotalDisaster: Ja to mam jeszcze stare nawyki z Athlona i Windowsa XP,oszczędzam ram gdziekolwiek jestem :D Zamykam każdą kartę którą skończyłem przegladać itp xD W piecu Windows 10 LTSC wyczyszczony do tego skryptem RemoveSpy AiO ze zbędnego syfu chociaż to w ogóle nie potrzebne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TotalDisaster: Dokup sobie dysków SSD i pamięć RAM. Oba potaniały i to dość mocno, więc to idealny czas na ich zakup. Ponad rok temu dałem za RAM 660zł a teraz jest za 300zł () . Bym miał 32GB dziś. To co masz jeszcze posłuży bez żadnych problemów.
@mrozny100: No właśnie, niby procki fajne fajne ale nadal ogólnie hardware #!$%@? stoi xd Ktokolwiek coś kupi teraz to za rok-dwa będzie żałował. O ile coś nie padnie to trzeba czekać. Ja miałem 960 to tylko sobie wymieniłem na 1660Ti właśnie na przetrzymanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@JessePinkman_: Ja mam niewyczyszczoną windę, polecisz jakiś poradnik czy cuś? Warto?

@MrPrado30: Dysk ssd mam 240gb więc starcza.
@TotalDisaster: mi padł 980ti to kupiłem 2070Super, naczytałem się o wąskim gardle na moim procku przy fhda ale widzę że problem wyolbrzymiony a poza tym ja proca OCnełem trochę :)

Ja tam tylko powyłączałem to co jest dostępne w opcjach prywatności i nie zauważyłem żeby jakoś obciążały mi kompa jakieś śledzenia. Spróbuj CC cleaner może i ADWcleaner. Pousuwaj programy zbędne jakimś uninstalerem. Wpisz w pasku start autostart i wyskoczy ci 'Aplikacje