Chciałbym kupić sobie jakąś fajną gierkę na przecenie, co by pojeździć po torach na kierownicy. Do tej pory jedyne doświadczenia to F1, więc co polecacie, by było jak najbardziej realnie? rFactor 2 czy Asseto Corsa jest lepsze? Platforma to PC. #f1 #simracing
@CherryCz0pek: rfactor 2 ma bardzo dobry feeling jazdy (bardziej bym ocenił na wymagający od asseto, jednak asseto ma więcej pojazdów oraz szerze community z dużą ilością modów. Dodam za na steamie automoblista jest również w przystępnej cenie.
@CherryCz0pek: Asseto Corsa (na początek wybrałbym podstawową, starszą wersję, nie pchając się w Competizione) i znalazł sobie ligę do jeżdżenia (w Polsce jest tego całkiem sporo). Ponadto iRacing - najlepsza społeczność w simracingu.
Jeżeli nigdy wcześniej nie jeździłeś w simracingu to mimo wszystko polecałbym zacząć zabawę od jakiegoś pół-sima typu Forza Motorsport 7. Obecnie można wyrwać w fajnej cenie.
@multikontou: Jak zależy ma na trudności to faktycznie iracing wygrywa, jednak jest cholernie drogie gdyż za każde auto i tor dodatkowo się płaci. @damian_co_dalej: faktycznie, napisał ze grał w f1 ale nie ze w 19 :PPP
@CherryCz0pek: a jaka kiera? Jeśli chodzi o same odczucia z Force Feedback to dla mnie wygląda to tak: Automobilista > iRacing > AC. W rFactot grałem za mało.
Polecam AC, najlepiej z dodatkami wszystkimi. Do tego mody. Poza tym fajny jest tryb kariery w Project Cars 2. Podoba mi się pod tym względem, że to dobry sposób żeby trochę się nauczyć jak ustawiać samochód do wyścigu, bo można sporo czasu uciąć
Jak w meczu Legia-Aston Villa padnie więcej niż 5 goli, to losowy plujsujący mirek, nie zielonka i nie z czarnej listy, dostanie 1916 zł. #rozdajo #mecz #legia
rFactor 2 czy Asseto Corsa jest lepsze? Platforma to PC.
#f1 #simracing
Jeżeli nigdy wcześniej nie jeździłeś w simracingu to mimo wszystko polecałbym zacząć zabawę od jakiegoś pół-sima typu Forza Motorsport 7. Obecnie można wyrwać w fajnej cenie.
Automobilista > iRacing > AC. W rFactot grałem za mało.
Polecam AC, najlepiej z dodatkami wszystkimi. Do tego mody. Poza tym fajny jest tryb kariery w Project Cars 2. Podoba mi się pod tym względem, że to dobry sposób żeby trochę się nauczyć jak ustawiać samochód do wyścigu, bo można sporo czasu uciąć