@DychaGrosik: Studzienina, bądź jak kto woli, nóżki w galarecie robi się na wywarze z długo gotowanego mięsa i nie dodaje się, ani grama żelatyny. Wywar taki będzie gęsty, pełen mięsnych aromatów i będzie tężał sam z siebie. Galareta choć aromatyczna jest zaledwie wypełnieniem, dla mięsa, którego powinno być dużo i gęsto - to mięso jest głównym tematem. Ktokolwiek robi inaczej, robi błąd, jeśli by nie powiedzieć, że marnuje potencjał mięsa.
@budus2: to poleciałeś z ta pomidorową, chyba ci sie coś z kuchnią molekularna pomyliło a takie zelki to ci pierwszy lepszy kucharz zrobi bez wchodzenia na yt
@push3k-pro: To wiadomo. U mojej teściowej to trafisz na wszelkie możliwe zrzyny. Absolutnie nie do zjedzenia. Jakiś czas temu coś mnie podkusiło żeby sobie nałożyć. Nawet "poproszę ocet" nie pomogło. Za to jak mame zrobi...
Komentarz usunięty przez moderatora
a takie zelki to ci pierwszy lepszy kucharz zrobi bez wchodzenia na yt
Komentarz usunięty przez moderatora