Aktywne Wpisy
Techguy91 +238
Nie znam nikogo (oprócz mojego teścia, ale to też niewielki kredyt) z pokolenia boomerow, kto musiał brać kredyt na mieszkanie. A to zakład wybudował blok i rozdawał pracownikom, a to komunalka itp. Spróbujcie tak dzisiaj xD
#heheszki, #nieruchomosci
#heheszki, #nieruchomosci
Morfi_pl +237
#ewakuacjaboners
Nie no, ja rozumiem, że w tym sklepie zawsze był chlew, jednak teraz to już zupełnie przesadzają.
#biedronka
Nie no, ja rozumiem, że w tym sklepie zawsze był chlew, jednak teraz to już zupełnie przesadzają.
#biedronka
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Rejestracja poszła gładko, następnie lekarz zaczął sprawdzać Kazachstan pod kątem wykluczeń, nic nie było, ale lekarz stwierdził, że
Kazachstan to część Rosji xD
w związku z tym dostałem bana na 6 miesięcy za pobyt w Rosji, w której nigdy nie byłem. Tłumaczenie, że Kazachstan to nie Rosja nie dało rezultatu. Można się od tego odwołać?
#krwiodawstwo
Komentarz usunięty przez autora
przecież to już jest #!$%@? plucie na człowieka
Komentarz usunięty przez autora
przynieś ze sobą paszport żeby udowodnić swoje racje
Płacą ci za tę krew a może chodzi ci o darmową czekoladę? Naklejki dają na świeżaka? A może chcesz się wyrwać z roboty albo zbierasz pieczątki żeby mieć książeczkę honorowego dawcy krwi?
Tylko nie wiem, co w tym honorowego. Jeśli lekarz uważa, że jest to ryzyko, to znaczy, że dla bezpieczeństwa pacjentów, którym twoja krew mogłaby zostać przetoczona, nie wezmą jej teraz od
@880825: Ale jak to ty zostałeś potraktowany niesprawiedliwie?
Lekarz zachował się jak najbardziej sprawiedliwie wobec pacjentów, bo zminimalizował ryzyko zainfekowania ich podczas transfuzji.
@mateusza: no ale skoro nie wolno oddawać krwi po wyjeździe do Kazahstanu to powinni go chyba wpisać na listę krajów "zagrożonych", nie?
@Limonene: pewnie tak, ale to lekarz podejmuje ostateczną decyzję o ocenie czynników ryzyka.
Powtarzam pytanie: oddajesz krew dla własnej satysfakcji, czy dla potrzebujących pacjentów? Bo jeśli dla tych drugich, to pozwól lekarzowi, żeby ocenił ryzyko i przydatność tej krwi.
@mateusza: wtf, nie oddaję krwi XD
@Limonene: to było pytanie retoryczne do OP-a i innych osób, które w podobny sposób się kłócą
Oddaję krew dla pacjentów, a skoro spełniam wszystkie wymagania, to powinienem mieć taką możliwość.