Wpis z mikrobloga

#grafika #grafikakomputerowa
Hejo, graficzne świry. Chciałbym sobie zakupić pierwszy tablet graficzny. Możecie coś od siebie polecić? Budżet ~1k złotych pięknych polskich. Nie mam pojęcia o specyfikacji tabletów graficznych, widziałem tylko że są jakieś z ekranem i bez (te z ekranem wydają sie kozak).
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ObiVanKenobi: Z ekranem są trochę droższe niż 1k cebulionów - oczywiście taki tablet to tylko monitor z funkcją piórka, więc nie możesz go używać bez komputera, ale wrażenia z użytkowania super.
Ja bym popatrzył za jakimś #!$%@? - takie i dobre. Nie polecę ci konkretnego modelu, bo mają tego sporo.
Wacom robi dobry sprzęt, ALE zapomnieli że nie są już monopolistą, ich ceny na wszystko to jakaś padaka (np. rękawiczka
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ObiVanKenobi: co do różnicy w pracy na różnych rozmiarach, to zależy od tego jak używasz ręki - jak masz przyzwyczajenia z rysowania/malowania na dużych formatach, to naturalniejsze będą szerokie ruchy, no i odwrotnie.

Plus weź pod uwagę że np kupując huiona kamvas 13 lub 15,6 cala, dostajesz tą sama rozdzielczość 1920x1080, więc na mniejszym ekranie masz większą gęstość pikseli, a na te ekrany patrzysz z bliższej odległości, niż na monitor.
  • Odpowiedz