Wpis z mikrobloga

#spedycja ile sobie zyczyc, jeżeli pytają się mnie o oczekiwania finansowe w potencjalnej nowej pracy. Posiadam 9 miesięcy doświadczenia.. myślałem żeby ogarnąć podstawę + procent z marży.. dodam ze mieszkam w Łodzi i mam doświadczenie w przepisywaniu na busa haha
  • 16
@Qtko tak, 20 procent od marzy która sam wyrobisz.
Co do wywalenia różnie. Nie miej złudzeń że dla spedycji jak dla każdej firmy znaczysz tyle co Twój wynik na koniec miesiąca.
@cbass: jest w ogóle szansa że taka stawka w okresie próbnym przejdzie? Pytam, bo przyzwyczajony jestem że w najlepszym mieści zarobiłem 2800, w najgorszym dwa kafle... A nie mam zamiaru pracować myślę że rzetelnie za marne dwa kafle tu u siebie
@Qtko mniej więcej tyle co napisałem płaci łódzki oddział spedycji w której pracowałem. Zweryfikujesz się po 2-3 miesiącach, jak jesteś w stanie na siebie zarobić przedłuża Ci umowę.
@Qtko: myślałem że przepisujesz na transa, jak masz zapytanie o ładunek to piszesz do spedycji z timo, dajesz przewoźnikowi tę cenę -50€ i jak mu pasi to jedziecie.
@Qtko: xD
To co, bierzesz ładunek i nie podajesz awizo? A jak nikogo nie znajdziesz - sori mister motor problem keine laden? Chyba że masz obcykane rejony i wiesz gdzie Ci zejdzie bankowo.
@smway: biorę w ciemno i liczę że coś się znajdzie, nie lubię miekkiej gry :D.. jak się nie uda to albo dopłacam albo kombinuje żeby załadować innego dnia, albo dostaje obciążenie od wkurzonego klienta xD
@Qtko: a na duże nie lepiej? Większa kasa i większe pole do manewru przyciny. Ziomek raz przyciął z NO do PL 2500€. Gościowi się paliło, zapłacił 3300, a przewoźnikowi dał 800€.
Tak to tylko popalisz mosty, przez to klienci nie chcą nawet odpisywać polskim firmom.
@smway: nie mam w ogóle doświadczenia z dużymi, zauważyłem tylko że jak się wystawia takie autka to długo się czeka za przewoźnikiem na transie.. zresztą nie umiem wyceniać w tą i drugą stronę dużych
@smway: @Qtko: ha tfu na taką pracę.

2 razy w życiu jak nie miałem czasu być online dałem takim partaczom swoje ładunki. I to było o 2 razy za dużo.

Debil żeby więcej przyciąć, na załadunek towaru przestrzennego, który wypycha firankę gdy nie ma min 40 desek alu, zabrał przewoźnika z automotive, gdzie na medze miał3 deski na przęsło
@xspeditor: Ja nic nie przepisuje - jeśli widzę, że nie wyrobię się z terminami oddaję część roboty innym przewoźnikom, najczęściej znajomi, jak nie chcą to na giełdę leci. Również pluję na przepisywaczy, a najbardziej na tych, którzy kupują ładunki, a nie mają nawet aut.