Wpis z mikrobloga

Mireczki z #cnc chciałbym się zapytac czy miał ktoś styczność z frezarka CNC Lead OpenBulid 1000x1000m. Wrzeciono 0,9 kW. Dałoby radę tym ciaci sklejke 20 mm? Warta uwagi?
  • 4
  • Odpowiedz
@CichooByc: dałoby ale nie na raz. Ogólnie raczej możnaby coś trochę taniej zbudować jak by się robiło samemu. Ja teraz jestem w trakcie, właśnie sterowanie kończę
  • Odpowiedz
@technic: Rozumiem, że wszystko zależy od mocy wrzeciona? Jak długo szedłby metr bieżący cięcia takiej sklejki 20 mm ?
Mógłbyś powiedzieć więcej o Twoim projekcie? Sam robiłeś ramę? Co było najtrudniejsze?
  • Odpowiedz
Mireczki z #cnc chciałbym się zapytac czy miał ktoś styczność z frezarka CNC Lead OpenBulid 1000x1000m. Wrzeciono 0,9 kW. Dałoby radę tym ciaci sklejke 20 mm? Warta uwagi?

@CichooByc: Mam workbee od tygodnia. 1500x1500. Kupne, poszedłem na łatwiznę. Na razie zdążyłem ciąć maks sklejkę 8mm. Frezarka makita 700w.
Co i jak szybko powinno się ciąć to warto zerknąć na "feeds & speeds" czyli po polskiemu chodzi o ruchy przesuwu i prędkość
Hodofca - > Mireczki z #cnc chciałbym się zapytac czy miał ktoś styczność z frezarka ...

źródło: comment_H0Hat9h4VUCZ9zZOi1DVu6FkkU1CdDt0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz